E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı güç kazandı---

Küresel risk iştahı güç kazandı

Küresel risk iştahı güç kazandı
02 Şubat 2023 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed dünkü toplantısında piyasadaki beklentilerle uyumlu olarak 25 baz puan faiz artırımına gitti. Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada kısıtlayıcı duruşa ulaşmak için birkaç faiz artışına daha ihtiyaç olduğunu belirtirken, İlk defa dezenflasyonist sürecin başladığını ve para politikasını aşırı sıkılaştırmak istemediklerini ifade etti. Powell’ın konuşması sonrası küresel risk iştahı güç kazanırken, bugün ECB ve BoE faiz kararları yakından takip edilecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:00 İngiltere Merkez Bankası (BoE) Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 16:15 Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında Fed öncesinde hafif satıcılı bir seyir öne çıkarken, akşam Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarında enflasyonun düştüğünü kabul etmesi ve aşırı sıkılaşmak istemediklerini ifade etmesiyle ABD borsalarında alıcılı bir seyir etkili oldu. Satış baskısının etkisini sürdürdüğü BIST-100 Endeksi dün günü %5,29 oranında sert bir kayıpla 4.713,39 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah karışık bir görünüm etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne pozitif açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,80 – 18,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,81’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen haftadan bu yana satıcılı seyrin etkisini sürdürdüğü BIST100 Endeksi’nde dün de sert satışlar etkili oldu ve günün son bölümünde endekse bağlı devre kesici çalıştı. Endeks üst üstte 8. işlem gününü de kayıpla kapattı. Endekste açılışla birlikte 4.690 fibo seviyesi ve 12 Ocak’ta test edilen düşük seviye olan 4.601 seviyesi yakından takip edilecektir. 4.601 seviyesi altına sarkmalarda sert satışların etkisini sürdürebileceği endekste 4.555 – 4.463 ve fibo trend dönüş çizgisinin bulunduğu 4.376 seviyesi gündeme gelebilir. Tepki çabasında ise 4.768 – 4.850 – 4.925 seviyeleri kısa vadeli ilk direnç noktalarıdır. Saatlik grafikteki düşüş kanalının üst bandı 5.000 seviyelerinde bulunurken, son dönemdeki düşüş kanalı kırılmadan yükselişlere temkinli yaklaşılmalıdır.

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

Halka arzlarla ilgili yeni düzenleme geliyor

 

Yatırımcının ilgisinin arttığı 1 hisse (02/02/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)