E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel resesyon endişesi---

Küresel resesyon endişesi

Küresel resesyon endişesi
29 Haziran 2022 - 08:48 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Asya Piyasalarında, enflasyon, yüksek petrol fiyatları ve durgunluk ile ilgili endişeler satış baskısı yaratırken, bu da güvenli liman olan doların yükselmesine neden oldu.

Asya'daki kayıplar, ABD piyasalarında çalkantılı bir günü izledi. S&P 500 endeksi ABD tüketici güveninin, Haziran ayında yüksek enflasyonun ekonominin önümüzdeki dönemde önemli ölçüde yavaşlamasına neden olabileceği endişesi yarattı. Tüketici güveninin 16 ayın en düşük seviyesine düştüğünü belirtmesinin ardından S&P 500 endeksi %2'den fazla düştü.

Küresel bir resesyon potansiyeline ilişkin yenilenen endişeler, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen dolara yönlendirdi ve dolar endeksi 104,4'te sabit kaldı. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %1,1 düşerek Avustralya hisseleri , %1,29 ve Kore'nin KOSPI tarafından aşağı çekildi. , %1,57 düştü.

10 yıllık ABD Hazine bonolarının getirisi %3,1697'de sabit kaldı. Petrol fiyatlarının, hafifçe gerilediği görüldü, ancak küresel arz sıkışıklığı piyasayı destekliyor.
Bir gecede yayınlanan rapor, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yakın gelecekte üretimi önemli ölçüde artıramayacaklarını öne sürdü. Diğer taraftan, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalandı.

Brent ham petrol vadeli işlemleri gün içinde %0.53 düşüşle varil başına 117.35$'a geriledi. ABD ham petrolü %0,37 düşüşle 111,39$'a geriledi.

Spot altın hafifçe yükseldi ve %0.15 artışla ons başına 1.822.48$'dan işlem gördü.

Yurt içinde ekonomik güven endeksi takip edilirken, yurt dışında Almanya enflasyon ve ABD GSYH rakamları öne çıkıyor.

Fed, ECB, BoE Başkanları, ECB Merkez Bankacılığı Forumu’nda ‘’HızlaDeğişen Bir Dünyada Para Politikasının Zorlukları” başlığı altında konuşacaklar. Euro Bölgesi ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınacak.

Bakır fiyatları, ekonomik yavaşlama endişeleriyle geriledi

 

Petrolde yeniden resesyon endişesi

 

Oyak Çimento ve Ege Profil sorusu

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (29/06/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)