E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel piyasanın boğaları nereye gidiyor---

Küresel piyasanın boğaları nereye gidiyor

Küresel piyasanın boğaları nereye gidiyor
20 Ocak 2020 - 11:54 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki yükseliş bir yandan piyasalardaki beklentiyi arttırırken bir yandan da geleceğe dair endişe yaratmaya başladı. Geçmişte kötü anıları olan stratejistler gelecekten endişeli.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalardaki yükseliş devam ederken bu boğa piyasasındaki yükselişinin sonunu kestirebilmek kolay değil. Birçok borsa uzmanı yükselişin irrasyonel olduğu ve likiditeyi karşılayamayacağını söylüyor. Bununla beraber piyasalar en yüksek seviyesindeyken birden korumacı bir piyasaya diğer bir deyişle boğa piyasasına dönüş de beklenmiyor.

Aşırı yükselişin tedirgin eden yanı piyasaların uzun refah dönemleri sonrasında yaşadıkları krizler. Stratejistleri endişelendirense bu durumun tekrar etmesi. Boğa piyasasının devam etmesi için S&P 500’ün bileşenlerini %87’sini kullanması ve 200 günlük hareket ortalamasının üzerinde işlem yapması ayrıca birçok hissenin değerinden fazla fiyatlandırılması korkutucu göstergeler olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanında korumacı, ayı piyasası beklentisinde bulunmanın piyasalar için doğru şey olup olmadığı da tartışma konusu. Bütün sistemlerin çalıştığı ve borsalarda bir stresin olmadığı açıklamaları gelirken piyasaların ufkunu görmek. Zira her iyi piyasa haberinin ardından kötüyü beklemek de pesimizmin işareti de olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)