E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasaların üzerindeki baskı devam ediyor---

Küresel piyasaların üzerindeki baskı devam ediyor

Küresel piyasaların üzerindeki baskı devam ediyor
23 Ağustos 2021 - 09:29 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın kaynaklı endişeler ve FOMC tutanakları sonrasında gündeme gelen erken sıkılaşma endişeleri geçen hafta küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Fed cephesinden gelecek açıklamalar, salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam ediyor. Bugün küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları ekonomik toparlanmanın gücü hakkında fikir vereceğinden piyasaların takibinde olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

11:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek 

16:45 ABD - Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta salgın kaynaklı endişeler ve FOCM tutanakları nedeniyle küresel hisse piyasalarında zayıf bir görünüm etkili olurken, haftanın son işlem gününde ise bir miktar toparlanma çabası gözlendi. Yurt dışına kıyasla kayıpların daha sınırlı kaldığı BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,33’lük yükselişle 1.444,63 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü etkili olan tepki alımlarıyla yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,50 – 8,51 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,49’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen hafta yurt dışında zayıflayan görünüm BIST-100 Endeksi üzerinde baskı oluştururken, endeksteki kayıpların yurt dışına kıyasla daha sınırlı kaldığı görüldü. Endekste yukarı yönlü hareketlerde yükseliş trendinin bulunduğu 1.459 seviyesi ile devamında 1.465 – 1.470 bölgesi direnç olarak takip edilecektir. 1.470 üzerinde alımların güç kazanabileceği endekste 1.500’lü seviyeler gündeme gelebilir. Yükselişlerin devamlılığı açısından 1.470 üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğu görüşümüzü koruyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde ise 200 günlük ortalamanın ve geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.426 – 1.419 aralığı ilk önemli destek olacaktır. 200 günlük ortalama altında endekste satışların derinleştiği ve 1.400 altına doğru bir fiyatlamanın yaşandığı görülebilir.

Günün önemli şirket haberleri 23/08/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Dyo Boya ve Yaprak Süt Ürünleri sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)