E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel piyasaların gözü ECB'nin faiz kararında---

Küresel piyasaların gözü ECB'nin faiz kararında

Küresel piyasaların gözü ECB'nin faiz kararında
20 Temmuz 2017 - 09:36 borsagundem.com

Küresel piyasalar, bugünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararına odaklandı.

Gündemin en önemli maddesi ECB faiz kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları olacak. Dün Avrupa borsaları teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artışın etkisiyle günü yükselişle tamamladı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,83, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,55 ve Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,17 değer kazandı.

Analistler, ECB'nin bugün yapacağı toplantıda mevcut politikalarını değiştirmesini beklemezken, Draghi'nin ise muhtemel politika değişikliklerine ilişkin daha güçlü ipuçları vermesini öngörüyor. ECB kararı öncesi avro/dolar paritesi 1,15 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

Asya tarafında, Japonya Merkez Bankası (BoJ) parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması programını değiştirmezken, politika faizini de yüzde eksi 0,10'da bıraktı. Yüzde 2 enflasyon hedefine 2019 mali yılında ulaşmayı hedefleyen BoJ, cari mali yıl için reel GSYH artış tahminini yüzde 1,6'dan yüzde 1,8'e yükseltti. BoJ, cari mali yıl için çekirdek TÜFE tahminini ise yüzde 1,4'ten yüzde 1,1'e düşürdü. Karar sonrası dolar/yen paritesi 111,77'den 112,22'ye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)