E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda yükseliş sürüyor---

Küresel piyasalarda yükseliş sürüyor

Küresel piyasalarda yükseliş sürüyor
09 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde OPEC toplantısını beklerken, piyasaların iyimserliğini koruduğunu belirtiyor.

BIST 100: Spot piyasa kapanışının ardından vadeli endeks kontratında yükseliş devam ederken, 93.500 seviyesi üzerinde endeks ilk planda 95 bin direnç seviyesini hedefleyecektir, global piyasalarda da yükseliş sürüyor…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde sınırlı geri çekilmeler var, gösterge tahvilde %12 bileşik faiz ve 10 yıllık tahvilde de %14 bileşik faiz seviyesi kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir…

USD/TL: Dolar kurunda belirgin bir değişiklik yok, gelişmekte olan ülke para birimlerinde dolar karşısında kısmi toparlanma çabası var. Dolar kurunda 6,78 direncine yakınsayan bir seyir var, 6,65 destek, 6,92 ise sonraki direnç konumunda…

EUR/USD: Fed toplantı tutanaklarının ardından bugün de Fed Başkanı Powell tarafından yapılacak konuşma izlenecek, paritede 1,0850 seviyesi üzerinde kalma eğilimi devam ederken, 1,0910 ilk planda direnç konumunda…

Günün Öne Çıkanları:

o ABD'de ÜFE, işsizlik maaşı başvuruları ve Michigan tüketici güven endeksi verileri açıklanacak…
o OPEC toplantısı yapılacak. Toplantıda 10-15 milyon varil arası bir üretim kısıntısına gidilmesi bekleniyor…
o Yarın Paskalya nedeniyle ABD ve Avrupa piyasaları kapalı olacak, yurtdışı piyasalarda bugün haftanın son işlem günü…

ABD piyasaları Paskalya tatiline doğru yükselişini sürdürürken, yeni teşvik paketlerine dair beklentiler, OPEC toplantısında anlaşma gelecek algısı ve virüs konusunda yapılan çok kötümser fiyatlamaların kısmen geri alınması gibi faktörler etkili. TL varlıklarda da başta BIST 100 endeksi olmak üzere olumlu bir seyir bekliyoruz.

OPEC toplantısında üretim kısıntısı üzerinde anlaşma sağlanacağına yönelik beklentiler ile bu sabah genel olarak Asya borsaları olumlu seyir izlerken, BIST 100 Endeksi'nin de alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 93.500'ün üzerinde 95.000 direncine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 92 bin destek konumunda iken, bu seviye üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu kalacak. 92 binin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde risk iştahında artış kaynaklı yükseliş devam ederken, Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi de 600 seviyesini aşağı yönde zorlamakta. Eurobond piyasasında tepki alımlarının devam edeceğini tahmin ediyoruz. TL tahvil faizlerinde de sınırlı geri çekilmeler beklenebilir, gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde %14 direnç seviyeleri.

EUR/USD paritesi 1,0850 üzerinde kalmaya devam ederken, Fed açıklamaları etkili olmayı sürdürecektir. GBP/USD paritesinde ise Başbakan Boris Johnson'dan gelen iyi haberler ile 1,24 seviyesine doğru yükseliş var. İçeride dolar kurunda 6,78 ve 6,92 direnç seviyeleri, euro kurunda ise 7,38 direnci üzerinde 7,50 sonraki belirgin direnç konumunda.

OPEC anlaşmasına dair beklentiler ile Brent petrol 32 dolar varil seviyesi üzerinde. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1640 üzerinde kalma eğilimi belirgin, gram TL bazında ise 350 seviyesi üzerinde 364 direnci halen geçerliliğini korumakta.

BIST 100 Endeksi'nin teknik görünümü 92.000 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haluk09 Nisan 2020 11:45

    insanlar olduğu sürece tüketim olur o yüzden her ne kadar sıkıntılar olacaksada bunlar unutulur herkes yoluna devam eder sadece tüketim harcamalarında değişiklik olur. insanlar sağlıklarına  ve gıdalarına daha çok dikkat edecekler. daha çok harcayacaklar buda sektör bazında farklılık yaratacaktır. ben sağlık,gıda,bilişim gibi sektörlerin kazançlı çıkacağını düşünüyorum

  • belirsizlik09 Nisan 2020 10:23

    Ticaret hacmi düşecek, işsizlik artacak, tüketim azalacak, döviz kurları artacak, hem işveren hem çalışan kesim ciddi anlamda zarar görecek..Dünyada ekonomi durmuş fabrikalar durmuş vaziyette tekrar eski haline dönmesi zor ..Talep yok arz yok yani..en az iki yıl lazım o da virüsü yok edebilirsek..

  • Yorum09 Nisan 2020 09:47

    Çöküşten önceki sıçrama bu şirket bilançoları geldigi de finansal kriz başlar bu covid 19 un devamında çok yıkıcı finansal kriz gelecek dünyaki ülkeler bir biriyle ticaret yapmaktan vazgeçmek veya çok sınırlı olacak insanlar kalabalık mekanlardan kaçacak tüketim azalacak bunlarında yaz