E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda virüs salgını fiyatlaması devam ediyor---

Küresel piyasalarda virüs salgını fiyatlaması devam ediyor

Küresel piyasalarda virüs salgını fiyatlaması devam ediyor
30 Ocak 2020 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST'ten negatif bir açılış bekleniyor

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde yine zayıf seyretti ve günü %0.1 kayıpla 119,690 seviyesinden kapattı.

İşlem hacmi 10.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 31 hisse değer kazandı, 65 hisse ise değer kaybetti.

Küresel piyasalarda virüs salgını fiyatlaması devam ediyor. Çin'de faaliyet gösteren global şirketlerin de faaliyetlerine bir süreliğine ara verdiklerinin açıklanması negatif fiyatlamayı tetikliyor. Bugün
Dünya Sağlık Örgütü Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan virüs salgını sebebiyle bir açıklama yapacak. Öte yandan dün piyasalar FED'in faiz kararını ve sonrasında açıklamaları takip etti. Buna göre FED piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmedi.

Ancak bankaların Fed'de tuttukları rezervin ek kısmında kullanılan faiz oranında 5 baz puan artışa gitti ve 1.60'a çıkardı. Öte yandan merak edilen repo operasyonlarının süresi de Nisan ayına kadar uzatıldı. Bu durum piyasada likidite probleminin geçici olmadığı algısını yarattı. FED toplantısının ardından piyasadaki faiz fiyatlaması değişti ve faiz indirim beklentileri yılın ikincim yarısı için daha da arttı.

Bugün içeride enflasyon raporu, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve ABD büyüme verisi takip edilecek. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nün basın toplantısı da yakından izlenecektir.

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 119,500-118,500 bandını destek bölgesi olarak takip ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)