E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Küresel piyasalarda toparlanma çabası---

Küresel piyasalarda toparlanma çabası

 Küresel piyasalarda toparlanma çabası
08 Şubat 2023 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaşanan şiddetli depremler sonrasında Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsılırken, yıkılan bina haberleri ve can kayıplarına ilişkin açıklamaları büyük bir acı ve üzüntüyle takip ediyoruz. Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşarken, dün itibariyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta
• 18:30 ABD – Ham Petrol Stokları Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Haftaya zayıf bir seyirle başlayan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir seyirle birlikte toparlanma çabası takip edildi. Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında istihdam verilerinin beklentilerden güçlü gelmesi sonrası enflasyonu soğutmak için ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını belirtti. BIST-100 Endeksi ise dün günü %8,62 oranında kayıpla 4.505,34 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne pozitif açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,83 – 18,84 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Kahramanmaraş merkezli olan ve birçok ilimizi etkileyen şiddetli deprem sonrasında Borsa İstanbul’da satıcılı bir seyir etkili oluyor. Borsa İstanbul’da dün iki kez devre kesici çalışırken, BIST-100 Endeksi günü %8’in üzerinde bir kayıpla tamamladı. Bu hafta oldukça düşük seyreden işlem hacmiyle birlikte sert düşüşler yaşanıyor. Yurt içinde sert ve volatil fiyatlamaların devamını bekliyoruz. Endekste 4.479,69 seviyesi ile fibo trend dönüş çizgisinin bulunduğu 4.376 seviyesi destek olarak takip edilecektir. Bu seviyeler altında satıcılı seyrin devamı beklenebilir ve sırasıyla 4.400 – 4.330 – 4.233 ve 4.180 seviyeleri gündeme gelebilir. Toparlanma çabasında ise 100 günlük üssel ortalama (4.608) – 4.690 fibo seviyesi – 4.770 ve 4.870 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır.

Piyasalarda risk iştahı açık

 

Gerileyen dolar altına destek verdi

 

Powell piyasaları hareketlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)