E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda satış baskısı---

Küresel piyasalarda satış baskısı

Küresel piyasalarda satış baskısı
06 Ocak 2020 - 10:40 borsagundem.com

ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

ABD - İran arasında artan gerilim küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturan bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Taraflardan gelen açıklamalar tansiyonun yüksek seyretmesine neden olurken, Irak
Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden kararı onaylaması bölgedeki gelişmelerin önemini artırıyor. ABD - İran arasındaki gerilime ek olarak yurt içinde ise Libya konusundaki gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
12:00 Euro Bölgesi - Hizmet PMI Önem: Yüksek
17:45 ABD - Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD - İran arasında artan gerilim ve İran'dan gelen sert açıklamalar cuma günü küresel hisse piyasalarında sert satışların yaşanmasına neden oldu. Bölgedeki gelişmeler önemini korumaya devam ederken, risk iştahı üzerindeki baskı devam ediyor. Yurt dışı piyasalarda bozulan görünümün etkisiyle BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,94'lük düşüşle 113.684 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim.

Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 5,97 - 5,98 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,97'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü gelen satışlarla en düşük 112.617 seviyesini gören BIST 100'ün kapanışı ise 113.684'ten gerçekleşti. Gördüğü son zirvenin yaklaşık 2.250 puan altında kapanış gerçekleşmiş olsa da endeksin ekim ortalarından başlayan yükselen trendin hemen üzerinde kapanmış olması endeksin hala dirençli olduğunu gösterdi. Buna karşın endekste bu hafta herhangi bir sebeple 112 bin altında kapanışlar görülecek olursa, satış baskının şiddetlenebileceği göz önünde bulundurulmalı.

110 bin altında ise trend dönüşünün teyidi de alınmış olacaktır. Her ne kadar kapanış trendin üzerinde olsa da cuma günü gelen sert satışların son günlerin işlem hacimleri dikkate alındığında görece olarak yüksek bir hacimle yaşanmış olması da düzeltmenin başlamış olma ihtimalini artırıyor.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)