E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda risk iştahı artıyor---

Küresel piyasalarda risk iştahı artıyor

Küresel piyasalarda risk iştahı artıyor
10 Kasım 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor

Türkiye’de Korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 28.662 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 196 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji havuzumuza nükleer enerjiyi de ekleyerek üretim portföyümüzü daha da zenginleştirmeyi arzu ediyoruz.

Fed Başkanı Powell, ekonominin maksimum istihdamda olup olmadığını değerlendirirken çok çeşitli göstergelere baktıklarını, manşet rakamlardan ziyade iş gücü piyasasındaki eşitsizliklere de dikkat ettiklerini ifade etti.

ABD'de Covid-19 aşısı üreticisi Pfizer-BioNTech, aşının 3. doz güçlendiricisinin tüm 18 yaşın üstündekilere FDA’dan onay istedi.

Çin'de TÜFE Ekim'de %1,5 yükseldi. ÜFE ise beklentilerin üstünde aşarak yıllık bazda %13.5 arttı.

Evergrande Group'un offshore tahvil yatırımcılarına olan 148 milyon dolarlık ödeme için 30 günlük süre bugün sona erecek.

Ne Olacak?

Yurtiçinde İşsizlik Oranı açıklanacakken, ABD’de TÜFE verisi ön planda olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temel Karamollaoğlu’nu bugün 15.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek .

MSCI Endeks Değişiklikleri 11 Kasım’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed’in faiz kararı ardından mikrofonların başına geçen Powell’ın yakın zamanda faiz artırmayacağı söylemi ile birlikte iyi gelen dataların etkisi sonrası küresel piyasalarda risk iştahı artıyor.

BİST100 endeksinde de küresel piyasalara paralel yükseliş devam ederken, bilanço döneminin de etkisi ile endekste yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe hafif alıcılı başlangıç yapmasının ardından para girişlerinin hızlanması ve bilanço beklentileri ile iyi gelen bilançolardaki hisse hareketliliği sonrasında 1.631 seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı. Ayrıca dün sabah saatlerinde yayımlanan TCMB’nin, yabancı para yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırması ve Türk lirası zorunlu karşılıkların standart altın cinsinden tesis edilmesi imkanı üst limitini %15'ten %10'a düşürmesi sonrasında zorunlu karşılık oranlarının rezervleri destekleyeceği düşüncesi endeksin yeni kapanış rekoru ile günü tamamlamasına yardımcı oldu. Bankacılık sektörüne gelen seans sonundaki satışlara rağmen endeks günü %0,44 oranında yükselişle 1.615 seviyesinden tamamladı.

Almanya’da yatırımcı güveninde artış meydana geldi. Ülkede ZEW beklentiler endeksi Kasım’da 22,3’ten 31,7’ye yükseldi. Endeks böylece 6 ayda ilk kez arttı. küresel ekonomideki toparlanmanın Almanya ekonomisini de olumlu etkileyeceği beklentisi yatırımcı güveninin artışında etkili oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.778 - 1.808 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.782 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 31.328 artarak 649.791 adet kontrat olarak gerçekleşti.

V İOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.750 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.812’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.771 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.800 ve 1,812 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.780 ve 1.771 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)