E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda olumlu hava korundu ---

Küresel piyasalarda olumlu hava korundu

Küresel piyasalarda olumlu hava korundu
05 Kasım 2020 - 09:42 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Açıklanan son rakamlara göre Biden 264 delege, Trump ise 214 delege kazanmış durumda. Kazanmak için gereken delege sayısı 270 iken, seçim sürecine ilişkin olası itiraz süreçleri de yakından izlenecektir. Oy sayımının sona ermesi ve tablonun netleşmesinin ardından piyasaların dikkati tekrardan salgın kaynaklı gelişmelere ve teşvik paketine yönelik sürece çevrilecektir. Bugün İngiltere ve ABD’de merkez bankalarının toplantıları ve mesajları önemli olacak.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki seçimin ilk sonuçlarının takip edildiği günde küresel hisse piyasalarında olumlu hava genel olarak korundu. Seçim sonuçları gündemdeki yerini korumaya devam ederken, bu konudaki gelişmeler fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürecektir. BIST-100 Endeksi dün de yukarı yönlü seyrini sürdürerek günü %1,47’lik yükselişle 1.167,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,45 – 8,46 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,45’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD seçimleri etkisinde hareket eden piyasalar dünün ardından bugün de genel olarak pozitif tarafta seyrediyor. Dün sabah saatlerinde Trump’a tanınan şanstaki artış günün ilerleyen saatlerinde düşüşe geçerek Biden’ı yeniden ön plan çıkardı. Endeks dün gün içi en yüksek seviyelerinden kapatarak bugüne yönelik pozitif bir tablo sunsa da kritik gördüğümüz 1.175 direncinin üzerinde kapanışların daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün buranın aşılıp üzerinde kalınıp kalınamayacağını takip edeceğiz. Geri dönüşlerde 1.150 ilk destek noktamız olacak. Bu seviyenin altına sarkılması teknik görünümün bozulmasına ve satışların sertleşmesine neden olabilir.

Endeks iyimserliğini korudu

Seçim sonuçları gölgesinde gözler Fed'e çevrildi

Küresel piyasalar Fed'in kararına odaklandı

Borsada pozitif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)