E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda normalleşme kafaları karıştırdı---

Küresel piyasalarda normalleşme kafaları karıştırdı

Küresel piyasalarda normalleşme kafaları karıştırdı
06 Mayıs 2020 - 08:47 borsagundem.com

Ekonomilerin yeniden açılmasına ABD vadeli endeksleri olumlu tepki verirken, Avrupa'nın bekleyip görmek istemesi borsalar üzerinde de negatif baskıya yol açıyor

ABD'de ekonominin yeniden açılması için adımların atılmaya devam edilmesinin ABD hisse senedi piyasalarında yarattığı olumlu hava sürüyor. Vadeli endekslerde bu saban yön yine yukarı.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi şu sıralarda düne göre 110 puan, yüzde 0,46 yükselişle 23.871 puandan işlem görüyor. S&P500 vadeli endeksi 12,50 puan, yüzde 0,44 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 37,50 puan, yüzde 0,42 artıda.

Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin gevşetilmesinin seyrini nasıl etkileyeceğinin görülmek istenmesi nedeniyle Avrupa borsalarında yukarı hareketin bugün yerini hafif düşüşe bırakması bekleniyor.

IG analistleri, FTSE 100'ün 34, Dax'ın 94 ve Cac-40'ın 39 puan ekside açılacağını tahmin ediyorlar. İtalya'da FTSEMIB endeksini de güne 150 puarn kayıpla başlayacağı öngörülüyor.

Avrupa borsalarının seyrinde, AB InBev, Credit Agricole, BMW, Wolters Kluwer, ITV ve Virgin Money'dengelen mali sonuçlar da belirleyici olacak.

Bullard: ABD ekonomisi açılmazsa sorunlar büyür

Almanya'da normalleşme için uzlaştılar

Dolar, güne 7,08 lira seviyesinden başladı

Asya borsaları karışık seyir izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)