E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda kararsız görünüm hakim---

Küresel piyasalarda kararsız görünüm hakim

Küresel piyasalarda kararsız görünüm hakim
10 Eylül 2021 - 09:17 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ECB dünkü toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, pandemi alım programı kapsamındaki alımların ılımlı yavaş bir patikada yapılacağını açıkladı. ECB Başkanı Lagarde toplantı sonrasında yaptığı açıklamada bu kararın varlık azaltımı olmadığını ve varlık alım programının sadece hızının ayarlandığını ifade etti. Salgın kaynaklı endişeler ve ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayacağına ilişkin korkular aşağı yönlü risk unsuru olarak izleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta 

15:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerle bu hafta risk iştahının zayıfladığı ve hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydettiği görüldü. Küresel hisse piyasaları dün ise dalgalı ve kararsız bir görünüm ortaya koydu. Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın son günlerdeki düşüşlerin ardından BIST-100 Endeksi dün pozitif ayrışarak günü %1,31 oranında yükselişle 1.452,67 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,46 – 8,48 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,45’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de dün öğleden önce başlayan alımlar neredeyse günün tamamında devam etti ve endeks günü kritik gördüğümüz 1450 seviyesinin hemen üzerinde tamamladı. 1450 hafta başından beri devam eden düşüşün düzeltmesinde %38,2 seviyesinin bulunduğu nokta. Endeksin bugün bu seviye üzerinde tutunması pozitif olacaktır. Aksi olacak olursa yani endeks bu seviyenin üzerinde tutunamazsa takip edeceğimiz ilk destek 1.440 olacaktır. Herhangi bir sebeple endeks 1.440 seviyesinin altına sarkacak olur ise dün görülen dip seviyeler ve hatta daha aşağıda 1.414 ve devamında 1.396’ya kadar yeni bir satış dalgası görülebilir. Endekste 1.450 üzerinde tutunulacak olur ise 1.463’e kadar yeni bir yükseliş görülebilir. Yukarıda izleyeceğimiz en güçlü direnç burası olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 10/09/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

Ostim ve İş Girişim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)