E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda ikinci dalga hissediliyor---

Küresel piyasalarda ikinci dalga hissediliyor

Küresel piyasalarda ikinci dalga hissediliyor
18 Haziran 2020 - 09:24 borsagundem.com

Asya piyasaları ve ABD vadeli endeksleri perşembe gününü düşüşle geçiriyor. Borsalarda salgının ikinci dalgasıyla birlikte hükümet destekleri ve olumlu ekonomik veriler etkisini kaybediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın birçok bölgesinde yeniden ortaya çıkan korona virüs vakalarıyla birlikte hükümetlerin piyasayı teşvik planlarının etkileri azaldı. Asya hisse senetleri ABD vadeli endeksleriyle birlikte düştü. Yen ve ABD hazine tahvilleri yükseliş gösterdi.

Hisse senetlerinin hafta başındaki rallisi yorgunluk belirtileri gösterirken Japonya, Avustralya ve Hong Kong’da küresel hisse senetleri sınırlı bir kayıp verdi. ABD endekslerinin yükseliş ve düşüş arasında gidip geldiği ve düşüşle kapattığı çarşamba günkü seansın ardından S&P 500 vadeli endeksleri aşağı yönde seyrediyor. Avustralya'da mayıs ayı işsizlik verileri beklentilerden daha büyük bir düşüş gösterdi ve işsizliğin neredeyse bir yüzdelik dilim artması sonucunda Avustralya Doları da değer kaybetti.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü Kıdemli Küresel Piyasa Stratejisti Sameer Samana Bloomberg'e yaptığı açıklamada piyasalarda bugüne ilişkin, “Politika teşviklerinin ve iyi gelen ekonomik verilerin anlattığı hikâye etkisini kaybetmiş gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Çin Merkez Bankası'ndan 4,2 trilyon dolarlık kredi desteği

Tüm bunlara rağmen yuan değer kazandı ve Çin hisse senetleri kayıplarını telafi etti. Çin hisse senetlerinin yükselişinde Çin Merkez Bankası Başkanı’nın ekonomiye kredi akışını en az 30 trilyon yuan (4,2 trilyon dolar) arttırmak istediğini açıklaması etkili oldu.

Virüs cephesindeyse ABD’nin Teksas eyaletinde salgın nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı %11 arttı. Bu oran 4 Haziran tarihinden bu yana 24 saatteki en büyük yükseliş. Brezilya 34.918 yeni vaka sayısıyla yeni bir rekor kırdı. Çin virüs vakalarının artmasının ardından Pekin’deki önlemlerini arttırıyor. Önlemlerin arasında Pekin’e olan uçuşların iptal edilmesi de var.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düşük hacimli ilerleyen borsalar John Bolton’ın ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirdiği kitabının yayınlanmasının ardından şiddetlendi.

Ham petrol vadeli piyasalarda iki seans üst üste değer kazanmasının ardından düşüş gösterdi.

Trump: Ülkeyi tekrar kapatmayacağız

 

Dolar güne hafif yükselişle başladı

 

Brezilya Merkez Bankası politika faizini 75 baz puan indirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)