E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda FED rüzgarı---

Küresel piyasalarda FED rüzgarı

Küresel piyasalarda FED rüzgarı
27 Mayıs 2021 - 09:37 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'daki kırılmalar için FED açıklamalarının takip edileceği aktarıldı.

Küresel piyasaları son dönemde Fed ve para politikası belirliyor. Finansal varlık alımlarında yavaşlama ajandasını ve tapering konusunun hızının yılın ikinci yarısında belirlenmesi ile risk varlıklarında fiyat oynaklığı artabiliyor. 2021’nin sonu ve 2022’nin başlarını sürekli olarak bu konu çevresinde takip ediyor olacağız.

Bugün global hisse piyasarında hafif alıcılı görünüm var. Asya borsalarında Japonya ve Hong Kong borsaları hariç büyük endekslerin neredeyse tamamında artış gözleniyor. Bugün yurt içine odaklanıyor olacağız ve dün başlayan tepki alımlarının devamını takip etmemiz olası. Borsa İstanbul’da bu hafta yaşanan sert ve ani düşüş sonrası negatif bir haber akışı olmadı. BIST-100 dün 1.427 seviyesinden kapattı ve bu seviyelerin üzerinde kalıcı olduğumuz takdirde 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalar bugün birbirini kesiyor olacak. Böylelikle yarından itibaren ve haziran ayında borsada mayıstan çok farklı bir görüntü olması mümkün.

BIST-100

Endeks dün 1.427’den kapanış yaptı. Böylelikle 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalar neredeyse aynı hizaya gelmiş oldu. Haftanın kalan kısmında bu seviyelerin çevresinde ve üzerinde kalındığı takdirde 19 Mart tarihinden bu yana yaşanılan düşüş trendinden dönüş beklenebilir. Haziran ayı ve yaz döneminde beklediğimiz yükselişin başlangıcını bu gelişme şu an için destekler nitelikte.

Hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor

Yoğun satışların ardından tepki alımları

Borsada dalgalanmalar görülebilir

Endeks dışı hisselerde zayıf seyir devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)