E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda endişeler sürüyor---

Küresel piyasalarda endişeler sürüyor

Küresel piyasalarda endişeler sürüyor
16 Temmuz 2021 - 08:36 borsagundem.com

Salgında bölgesel gelişmeler ve gündemdeki yerini koruyan enflasyon endişeleri haftanın son işlem gününde risk iştahını baskılayan unsurlar olarak öne çıktı.

Korona virüs vaka sayılarındaki bölgesel artışlar ve enflasyon endişeleri risk iştahını bir miktar sınırladı.

Asya Pasifik hisseleri Nikkei 225, Kospi öncülüğünde düşerken Hong Kong Hang Seng, Çin’in halka arzları güvenlik taramasından muaf tutma planı sonrası pozitif ayrıştı.

ABD vadelileri ise endekslerin perşembeyi düşüşle kapamasının ardından yatay seyrediyor. Dün S&P 500 yüzde 0,3, Nasdaq 100 yüzde 0,7 düşüş kaydetmişti.

ABD 10 yıllık tahvilde ralli bu sabah son bulurken getiri iki baz puan yükselerek yüzde 1,32 olarak gerçekleşti.

Powell da konuştu!

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi sunumlarının ikinci gününde enflasyonun rahatsız edici seviyede yüksek seyrettiğini kabul etse de Fed’in destekleyici duruşunu savundu.

ABD Senatosu Bankacılık Paneli’ne konuşan Powell son dönemdeki fiyat hareketlerini “özgün” olarak tanımlarken Fed’in fiyat hareketlerinin geçici olduğu yönündeki tahmininin isabetli olup olmayacağının izlendiğini söyledi.

Powell aşırı fiyat artışının ikinci el otomobiller gibi kısıtlı sayıda alanda toplandığını belirterek “Fiyat artışlarının geçici olduğunu düşündüğümüz için buna tepki vermenin anlamsız olacağını düşünüyoruz” dedi.

Fed üyelerinden Charles Evans ise işsizliğin düşmesi durumunda para politikasında değişimin yıl sonunda gerçekleşebileceğini, faiz artışlarının ise “2024 veya biraz daha erken” yaşanabileceğini belirtti.

Mobius’tan enflasyon uyarısı!

 

Dolar endeksindeki yükseliş iştahı dikkat çekiyor

 

FED varlık alımlarını azaltacak noktaya yıl sonundan önce gelir mi

 

Yellen: Hızlı enflasyon birkaç ay içinde gevşeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)