E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda dar aralıkta zirve ---

Küresel piyasalarda dar aralıkta zirve

Küresel piyasalarda dar aralıkta zirve
19 Mart 2019 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları Fed'in bugünkü para politikası toplantısı öncesinde dar aralıkta ancak altı ayın zirvesine yakın seviyelerde seyretti

Merkez bankasının ekonomik büyümeyi destekleyecek gevşek para politikası yanlısı bir tutum izleyeceği beklentisiyle hisse senedi piyasalarına destek olurken sterlin Brexit endişeleriyle dalgalı seyretti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  21 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldikten sonra dünkü kapanışa göre yatay seyretti. Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.3 geriledi.
Küresel ekonomik büyümenin yavaşlama sinyalleri vermesiyle birlikte yatırımcılar ABD'deki borçlanma maliyetlerinin bundan sonraki seyri hakkında ipuçlarını görmek için Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek para politikasına odaklandı.

Yatırımcılar politika yapıcıların toplantı ardından açıklanacak olan faiz tahminlerini yakından inceleyecek. Gelecek üç yıllık döneme ait faiz tahminlerini bir araya getiren bu "nokta grafiği"nde yer alan noktaların aşağı veya yukarı doğru hareketi para politikasının yönü hakkında fikir veriyor.
Yatırımcılar ayrıca Fed'in bilançosunda bulunan yaklaşık 3.8 trilyon dolar değerindeki menkul kıymeti nasıl elden çıkaracağını gösteren ayrıntılı bir plan açıklamasını bekliyor.

DÖVİZ
Dolar Fed'in bugün başlayacak para politikası toplantısı öncesinde değer kaybına karşı koymaya çalışıyor. ABD ekonomisinin ivme kaybettiğine yönelik sinyaller vermesi ve Fed'in yakın gelecekte daha gevşek para politikası izleyeceği beklentisi doların gücünü azaltıyor.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks bu sabah yüzde 0.1 kayıpla dün gece gördüğü iki haftanın dip seviyesi olan 96.43'te bulunuyor.
Endeks 7 Mart'ta 97.710 ile üç ayın zirvesini görmesinden bu yana Fed'in bu toplantıda gevşek para politikası yanlısı bir tutum izleyeceği beklentisiyle yüzde 1.3 değer yitirdi.

PETROL
Petrol fiyatları OPEC'in devam eden üretim kısıntısından güç bularak bu yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. İşlemciler ABD'nin İran ve Venezuela'nın petrol ihracatını kısıtlayıcı yaptırımlarının fiyatlardaki yukarı yönlü hareketi desteklediğini, ancak ABD'nin kendi petrol üretimindeki artışın yükselişi sınırladığını belirtti. Bren ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.1 artıda 67.64 dolara yükselerek geçen hafta gördüğü bu yılın zirvesi olan 68.14 dolara yaklaştı.

Brent petrolü (değişim; son işlem): 0.07% 67.59 ABD hafif petrolü (değişim, son işlem): -0.1% 59.03

ALTIN
Otomotiv endüstrisinde yaygın olarak kullanılan paladyumun fiyatı arzdaki azalma nedeniyle
rekor kırarken, altın Fed'in bu haftaki toplantıda gevşek para politikası yanlısı tutum
takınacağı beklentisiyle yükseldi.
Paladyumun spot piyasadaki ons fiyatı 1,592.02 dolara kadar yükseldikten sonra dünkü kapanışa göre yüzde 0.3 artıda 1,588.04 dolarda bulunuyor. Altın da yine yüzde 0.3 artıda 1,307.02 dolardan işlem görüyor.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)