E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda dalgalanma devam ediyor---

Küresel piyasalarda dalgalanma devam ediyor

Küresel piyasalarda dalgalanma devam ediyor
22 Mayıs 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda Asya kaynaklı satış baskısının hakim olduğu belirtiliyor

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izledi ve %0.48 artışla 102,648 seviyesinden kapanış yaptı.

İşlem hacmi 12.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 40 hisse değer kazandı, 59 hisse ise değer kaybetti. USD/TL kuru dün gün içinde 6.80 üzerine yükselse de sabah saatlerinde 6.80 seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor. 5 yıllık ülke risk primi CDS ise 540 seviyesine geriledi. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda Asya kaynaklı satış baskısı hakim.

Küresel hisse piyasalarında bir süredir yaşanan dalgalanma devam ediyor. Hafta boyunca %3 civarında yükselen ABD endeksleri uzun vadeli ortalamalarını aşamadı ve artan ABD-Çin gerginliğiyle beraber başta teknoloji şirketleri olmak üzere satış baskısıyla karşılaştı.

Dün açıklanan PMI verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşse de Trump’ın Kovid-19 sebebiyle Çin’i suçlamasıyla başlayan gerginlik devam ediyor. Öte yandan Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde hükümet karşıtı gruplarla mücadelede ulusal güvenliği güçlendiren mevzuat çıkarmasına izin verecek bir karar tasarısı sunacağı belirtildi. Bu tasarı başta Hong Kong olmak üzere Asya piyasalarında satışa sebep olurken, kararın ABD ile gerginliği artırması ihtimali de vadeli piyasalarda fiyatlanıyor. Yerel varlıklar açısından ise TCMB faiz kararı takip edildi. TCMB piyasa beklentilerine paralel şekilde, politika faizinde 50 baz puan indirime gitti. TCMB faiz indirimini ölçülü olarak nitelendirerek enflasyona uyumlu patikada hareket edildiği ifadesin de yineledi. Bugün içeride Mayıs ayı güven endeksleri ve kapasite kullanım oranı, Avrupa’da ise Mayıs ayı PMI verileri takip edilecek. 27 Mayıs’ta sonuçlanacak olan AB mali destek paketiyle yükselişe geçen EUR/USD paritesinde PMI verileri fiyatlamaya etki edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)