E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda 3. dalga tedirginliği---

Küresel piyasalarda 3. dalga tedirginliği

Küresel piyasalarda 3. dalga tedirginliği
24 Mart 2021 - 08:21 borsagundem.com

Yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesi global hisse senedi piyasalarını vurdu

Korona virüs salgının etkisini devam ettirmesi, Avrupa'da üçüncü dalganın başladığı endişeleri yatırımcıların güvenli liman olarak görülen ABD Doları'na ve ABD Hazine kâğıtlarına yönelmelerine yol açtı.

ABD Doları önemli para birimleri karşısında değer kazanırken, ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdının getirisi de yüzde 1,5909 seviyesine geriledi.

Yatırımcıların güvenli limanlara yönelmeleri hem ABD, hem de Asya ve Avrupa borsalarında satış getirdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'in Biden'in 3 trilyon dolar büyüklüğünde olması beklenen altyapı yatırım paketinin finansmanı için vergi artırımlarına gideceği yönündeki açıklamaları, Fed Başkanı Powell'ın enflasyonda yükselişin kalıcı olmayacağı görüşünü tekrarlaması ABD borsalarında endeksleri aşağı çekti.

Dün Wall Street'de Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,94, S&P 500 yüzde 0,76 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1,12 düştü.

Bu sabah vadeli endekslere baktığımızda ise vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,12, S&P 500 yüzde 0,05 geriledi. ABD Hazine kâğıdı getirilerinde düşüşün etkisi ile teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq 100 vadeli en8deksi yüzde 0,27 yükseldi.

Avrupa vadeli endeksleri de bu sabah eksideler. FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,58, FDAX yüzde 0,67 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,64 geriledi.

Halka arz ve sermaye artırımında yeni dönem

 

Robinhood halka arz başvurusu yaptı

 

Asya borsaları endişe ile geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)