E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalara paralel başlangıç bekleniyor---

Küresel piyasalara paralel başlangıç bekleniyor

Küresel piyasalara paralel başlangıç bekleniyor
20 Ocak 2021 - 09:45 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalara paralel BIST'te yatay başlangıç bekleniyor.

Biden, bugün Trump'tan görevi devralıyor. Biden'ın yemin töreni ve açıklayacağı eylem planı takip edilecek. Biden'ın görevi devralması öncesinde dünü %0,4-0,8 aralığında primle kapatan ABD vadelilerinde bu sabah karışık yatay seyirler varken Asya'da hafif satıcılı seyir hakim.

Janet Yellen'in dün Senato Finans Komitesi'nde yaptığı konuşmanın Biden yönetiminin daha büyük bir koronavirüs yardım paketi ortaya koyacağı beklentilerini güçlendirmesiyle ons altın 1850'ye kadar yükseldi. Düşük faiz oranlarının büyük olasılıkla uzun süre devam edeceğini söyleyen Yellen, Çin'in ABD için en büyük stratejik rakip olduğunu, rekabet etmeye imkan verecek yatırımların da yapılması gerektiğini söyledi. Dolar endeksi bu sabah 90,3 ile bir miktar değer kaybederken ons gümüş 25,4 dolardan işlem görmekte.

İçerde Biden'ın Türkiye'ye yaklaşımının Trump'a göre farklı olup olmayacağı merak ediliyor. Biden'ın dışişleri bakanı adayı Antony Blinken, dün Senato'da ilgili komitede yaptığı konuşmada, NATO müttefiki olan Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımının 'kabul edilemez' olduğunu ifade etti. Blinken, "ABD, mevcut yaptırımların Türkiye üzerindeki etkisini görmeli ve ardından daha fazlasının yapılmasına gerek olup olmadığına karar vermelidir" ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalara paralel BIST'te yatay başlangıç bekliyoruz. Dün 1578-1560 aralığında hareket eden ve kapanışı %0,53'lük primle 1565 puandan kapatan 100 Endeksi'nde 1550-1580 aralığını ve kırılımını kısa vadeli hareket için takip edeceğiz. 1550'nin altında 1520 önemli destek iken aşağıda 1500 stop-loss seviyemiz olmaya devam ediyor.

USD/TL'de bu sabah işlemler 7,45 civarından geçmekte. Geçen ay piyasa beklentisi olan 150 baz puanın üzerinde 200 baz puanlık artırımla haftalık repo faizini %17'ye çıkaran TCMB'nin kararı TL için belirleyici olacak. Sürpriz bir şekilde 100 baz puanlık artırıma gitmesi halinde kurda 7,00'ye doğru geri çekilme süreci başlayabilecekken piyasa beklentileri dahilinde değişiklik yapmaması halinde ise 7,40-7,70 aralığında hareket öngörüyoruz. 

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2021

 

BIST'de yeni zirve, dolar endeksinde dönüş

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Kuyumcukent Gayrimenkul ve Ufuk Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)