E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalara göre en kötü geride kaldı---

Küresel piyasalara göre en kötü geride kaldı

Küresel piyasalara göre en kötü geride kaldı
03 Temmuz 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten: BIST’te yükseliş eğilimi devam edebilir.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bir gün önceki kayıplarını geri alarak yükselişini devam ettirdi ve günü %1,38 yükselişle 116.908’den kapattı. ABD’den istihdam verilerinin beklentinin üzerinde gelmesi ve en kötünün geride kaldığı algısıyla yurtdışı borsalar günü güçlü yükselişlerle kapattı.

VIX endeksi 28 seviyeleri altına gerileyerek volatilitenin azalmaya devam ettiğine işaret etti. EM para birimleri artan risk iştahıyla genel olarak günü değer kazancıyla kapatırken, TL yatay sıkışık seyrini devam ettirdi.

CDS’ler ise günü 459 seviyelerine gerileyerek tamamladı. Güçlü gelen veriler ve aşı çalışmalarına ilişkin pozitif gelişmelerin desteğiyle yurtdışı borsalardaki pozitif seyir kısa vadede devam edebilir. BIST tarafında ise iki haftalık aradan sonra TCMB verileri yabancı yatırımcı çıkışının devam ettiğine işaret ediyor. Buna rağmen güçlü yerli talebinin desteğiyle BIST’te yükseliş eğilimi devam edebilir.
Bugün ABD piyasaları kapalı olacak. Yurtiçinde ise bugün açıklanacak

Haziran ayı enflasyon verileri takip edilecek. TÜFE için ortalama beklenti aylık %0,70 artış iken bizim tahminimiz %1,00 artış şeklindedir. ABD vadelileri BIST kapanışına göre hafif ekside seyrediyor. Asya borsalarında yükseliş eğilim var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve geri çekilmeler olsa da yükseliş trendini devam ettirmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)