E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalara Çin ve Japonya'dan pozitif etki---

Küresel piyasalara Çin ve Japonya'dan pozitif etki

Küresel piyasalara Çin ve Japonya'dan pozitif etki
16 Kasım 2020 - 08:42 borsagundem.com

Yeni haftaya Çin ve Japonya'dan gelen güçlü makroekonomik veriler sayesinde küresel piyasalar pozitif bir başlangıç yaptı.

Çin ve Japonya'dan gelen beklenenden olumlu ekonomik veriler ve ABD'de korona virüs ile mücadele kapsamında yeniden karantina tedbirlerine başvurulmayacağı değerlendirmeleri Asya'da hisse senedi endekslerini ve ABD vadeli endekslerini yukarı taşıdı.

Dünya'da yer alan hebere göre, Asya'daki yukarı hareket Asya-Pasifik ülkelerinin Çin öncülüğünde bölgesel serbest ticaret anlaşmasına Pazar günü imza koymaları da etkili oluyor. Tokyo Nikkei 225 Endeksi Cuma gününe göre yüzde 1,86 yükselirken, Shanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,97, Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 0,41 ve Seul Kospi Endeksi yüzde 1,86 yukarıda. ABD vadeli endekslerine bakıldığında ise Dow Jones Sanayi Endeksi Cuma gürünüe göre 226 puan, yüzde 0,77 artıda. S&P 500'de yükseliş 28,25 puan, yüzde 0,78 olurken, Nasdaq 100 ise 110 puan, yüzde 0,92 yukarıda.

Analistler, yatırımcıların korona virüs vakalarında hızlı artışa rağmen aşı cephesinden gelen pozitif haberlere kulak vermeyi tercih ettiklerini belirtiriyorlar. Aşının, yaşanan krizi bir şok ardından hızlı toparlanmanın geldiği bir doğal felaket gibi gösterdiğini belirten analistler, ABD'de şirketlerin karlılıklarına yönelik güçlü pozitif beklentilerin de yukarı harekete destek verdiğini ifade ediyorlar.

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününe satıcılı başlıyor

 

Aşı beklentileri küresel piyasalarda olumlu görünümü korudu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)