E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalara ABD darbesi---

Küresel piyasalara ABD darbesi

Küresel piyasalara ABD darbesi
10 Ağustos 2018 - 09:35 borsagundem.com

ABD'nin Çin ve Rusya'ya karşı tavrı hisse piyasalarında olumsuzluğu artırıyor

Asya borsaları artan ticaret gerilimlerinin etkisiyle gerilerken; para piyasaları ruble ve TL'deki satış baskısının etkisiyle zayıf seyir izliyor. Ruble ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar getireceğini açıklamasının ardından, TL ise ekonomik endişelerle değer kaybetti.
ABD Moskova'nın İngiltere'de eski bir Rus casusu ve kızına yapılan suikast girişiminde zehirli sinir gazı kullandığını belirledikten sonra ay sonuna kadar yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklamıştı.
Ruble dolar karşısında 66.7099 ile 2016 sonundan bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra 66.5245 seviyesinde bulunuyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.5 geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi Japonya ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.9 ile beklentilerin üzerinde büyümesine rağmen yüzde 0.5 geriledi.
Wall Street Asya borsası için hafif yön belirleyici olurken; Dow Jones endeksi yüzde 0.29, S&P 500 endeksi yüzde 0.14 gerilerken, Nasdaq Composite yüzde 0.04 yükseldi. 

DÖVİZ

Sterlin ve euro gibi Avrupa ülkeleri para birimlerinin değer kaybetmeye devam etmesiyle dolar başlıca para birimleri karşısında yükselerek 13 ayın zirvesine yaklaştı. Ruble ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından 2016 sonlarından bu yana en düşük seviyeye gerilerken; TL, ABD ile yaşanan diplomatik anlaşmazlığın ardından yeni tarihi zirveyi gördü.
Dolar endeksi dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra yüzde 0.54 artışla 96.033'e yükseldi.
Endeks 95.652'nin üzerine çıkması durumunda 14 Temmuz 2017'den bu yana en yüksek seviyesini
görecek.
Sterlin İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden gelecekteki ilişkisi ile ilgili anlaşma yapmadan ayrılacağı spekülasyonlarıyla bu hafta yüzde 1.4 geriledi. Sterlin dün 1.2819 dolar ile bir yılın dip seviyesini gördükten sonra hafif değişimle 1.2805 dolarda bulunuyor.
Euro 1.1516 Dolar ile yedi haftanın dip seviyesini gördükten sonra 1.1451 dolarda seyrediyor.
Euro dün Avrupa Merkez Bankası'nın korumacılık riski ve daha yüksek ABD gümrük vergileri
tehdidinin güveni zedelemesiyle küresel büyümeye yönelik risklerin arttığını söylemesinin ardından kayıplarını artırarak yüzde 0.7 geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin İran'a yönelik tekrar devreye aldığı yaptırımların arzı sıkılaştırılacağı endişeleriyle yükseldi ancak ABD ve Çin arasında artan ticaret gerilimi kazanımları sınırladı.
Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla 72.21 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları dün geriledikten sonra küresel siyasi gerilimler ve para piyasalarındaki karışıklıktan sınırlı destek bularak yatay seyir izliyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 0.1 geriledikten sonra bugün 1,212.12 dolarda bulunuyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)