E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
15 Mart 2019 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları, ABD-Çin ticaret görüşmelerinde daha fazla ilerleme kaydedildiği haberiyle ve İngiltere parlamentosunun AB'den olası karmaşık çıkışın ertelenmesini onaylamasının yarattığı iyimserliğin etkisiyle yükseldi

Çin resmi Xinhua haber ajansı Çin Başbakan Yardımcısı Liu'nun ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile telefonla görüştüğünü ve iki tarafın ticaret görüşmelerinde daha fazla ilerleme kaydettiğini bildirdi.  

Ancak ticaret görüşmelerinin beklenenden daha uzun sürmesi ihtimali piyasadaki iyimserliği sınırladı ve hala iki ekonomik gücün anlaşmaya ne kadar yakın oldukları konusunda netlik bulunmuyor.

Mnuchin dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında ticari anlaşma imzalamaya yönelik zirvenin daha önce görüşüldüğü gibi Mart ayının sonunda gerçekleşmeyeceğini, çünkü müzakerelerde daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.9 yükseldi.

DÖVİZ

Sterlin İngiltere parlamentosunun Avrupa Birliği'den(AB) ayrılma tarihinin ertelenmesini onaylamasının ardından yükselişini durdurdu ancak yedi haftanın en büyük haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor.

Yen Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını sabit tutmasının ve Kuzey Kore'nin ABD ile nükleer görüşmeleri askıya almayı değerlendirdiği haberinin ardından bir haftanın dip seviyesinden yükseldi.

Sterlin Çarşamba gün gördüğü dokuz ayın zirvesi olan 1.3380 dolardan geriledikten sonra 1.3252 dolarda işlem görüyor. Ancak İngiltere'nin AB'den anlaşmasız çıkıştan kaçınacağı konusundaki rahatlamanın desteğiyle hafta başından bu yana yüzde 1.8 yükselerek Ocak sonundan bu yana en büyük kazanımı kaydetti.

İngiltere parlamentosunda dün yapılan oylama sonucunda, May hükümetinin AB'den Brexit'in ertelenmesini talep etme seçeneği sunan önergesi 202’ye karşı 412 oyla kabul edildi.

Kabul edilen önergeye göre, 20 Mart'a kadar parlamentodan Brexit anlaşması geçmesi durumunda İngiltere'nin AB'den çıkış tarihinin kısa süreli erteleme ile 30 Haziran'a ertelenmesi talebinde bulunulacak. 20 Mart'a kadar bir anlaşmanın geçmemesi durumunda ise daha uzun vadeli bir erteleme arayışına girişilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)