E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
25 Şubat 2019 - 08:16 borsagundem.com

Asya borsaları ABD Başkanı Trump'ın açıklamasıyla birlikte yükseliş kaydetti

Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret müzakerelerinde "önemli ilerleme" kaydedildiğini belirterek bu ülkeden ithal ürünlerden alınan gümrük vergisini yükseltme kararını ertelediğini söylemesinin ardından Çin hisse senedi piyasası öncülüğünde yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Twitter'da daha önce 1 Mart olarak belirlediği Çin ürünlerinden alınan gümrük vergisini artırma tarihini ötelediğini ifade etti. ABD ve Çinli yetkililer iki ülkenin uluslararası ticaret politikası alanındaki anlaşmazlığını çözmek için yürüttükleri müzakerelere dün de devam etti. Bir kaynak görüşmelerde yapısal sorunların ve zorlu bir konu olan anlaşmaya riayetin nasıl sağlanacağı konusunun ele alındığını belirtti. Trump ise görüşmelerde fikri mülkiyet,
teknoloji transferi, tarım ürünleri, hizmetler ve kurlar konusunda ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Çin'deki lokomotif hisseleri izleyen endeks yüzde 3.5 yükselişle Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyeyi görürken, bu yılki kazanımlarını yüzde 20'ye taşıdı. Çin hisse senedi piyasasının bu yılki yükselişinde hükümetin kredi arzını artıracak düzenlemeleri de etkili oldu.

Çin'e yönelik yatırım iştahı hakkında gösterge olan Avustralya doları yüzde 0.3 ile ılımlı yükseliş kaydederken, dolar yuan karşısında yedi ayın yeni dip seviyesini gördü.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.3 primle Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi görürken, bu yılki kazanımlarını yüzde 10'a taşıdı. Hisse piyasaları birkaç yıldır faizleri düzenli olarak yükselten Fed'in artık gevşek para politikasına daha sıcak bakmasından da destek buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)