E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar, yeni haftaya risk iştahında azalma ile başladı---

Küresel piyasalar, yeni haftaya risk iştahında azalma ile başladı

Küresel piyasalar, yeni haftaya risk iştahında azalma ile başladı
22 Eylül 2020 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 1.743 kişi artarak 304.610’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 68 kişi artarak 7.574’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 268.435.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Veriler üçüncü çeyrek için çok güçlü yükseliş mesajları veriyor" dedi.
• Erdoğan: Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir .
• Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya ve Türkiye durum yatışır yatışmaz İdlib’deki devriyelere devam edecek .
• ABD Başkanı Trump, Birleşmiş Milletler'in ''tarihi'' olarak nitelendirdiği 75. yıl dönümünü anmak için düzenlenen yüksek düzeyli zirveye, listede ismi olmasına rağmen katılmazken, Çin Devlet Başkanı Şi, merkezinde BM olan uluslararası sistemi ve uluslararası iş birliğini savundu.
• Trump: İran'ın nükleer silah sahibi olmasına asla izin vermeyeceğiz.
• ABD'nin Ankara Büyükelçiliği: "ABD (Yunanistan'ın sözde kara sularına ilişkin) Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir.’’
• ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İran savunma bakanlığına yaptırım uygulama kararı alındı.

Ne Olacak?

• İçeride Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de Powell’ın konuşması takip edilecek.
• AB Liderler Zirvesi 24 - 25 Eylül’de gerçekleşecek.
• TBMM, 2 aylık tatil sonrasında 1 Ekim Perşembe günü Yasama çalışmalarına başlayacak
• Fitch, bugün Türkiye’nin makroekonomik görünümü konulu webinar düzenleyecek.
• Fitch, Perşembe günü Küresel Makroekonomik görünüm konulu konferans düzenleyecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yeni haftaya küresel piyasalar, risk iştahındaki azalma ile başladı. Küresel piyasalardaki negatifliğin tersine BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe %0,01 oranında yükselişle 1.112 seviyesinden başlangıç yaptı.

Açılışın ardından BİST100 endeksi Avrupa borsalarına paralel eğiliminde hareket etti ve negatif seyre yöneldi. ABD endekslerinin de aşağı yönlü seyri ile birlikte BİST100 endeksine gelen sert satışlar sonrasında endeks günü %2,24 azalışla 24,94 puan düşüşle 1.087 seviyesinden tamladı.

Spor sektörü payları %8,04 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %4,47 değer kaybetti.

BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.089 - 1.092 - 1.096 olacakken, destek seviyeleri 1.085 - 1.080 - 1.075 olacak.

Seans içerisinde Moody’s Türkiye’nin dış pozisyonun neden risk oluşturduğuna dair açıklamalarda bulundu. Moody’s, Türk Lirası'nda sürekli değer kaybı, istikrarlı şekilde sermaye çıkışı ve Merkez Bankası döviz rezerv pozisyonunda ciddi düşüşün odak noktasının yeniden Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonu olmasına yol açtığını belirtti.

Haftanın ilk gününde günlük düşüş Brent ve ABD tipi ham petrol’de %4’ü, Ons altında ise %3’ün üzerine çıktı.

Haftanın içerideki ana gündem maddesi TCMB’nin Perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısı olacak. Merkez Bankası son üç toplantısında faiz oranlarında değişiklik yapmayarak beklemede kalmayı tercih ederken, Perşembe günkü toplantıda politika faizinde değişim beklemiyoruz.

TCMB'nin gerçekleştireceği faiz kararı TL'nin seyri açısından belirleyici olacakken, Dolar / TL 7,63, Euro / TL 9,00 seviyesine yaklaşarak yeni rekor kırdı. Dolar / TL 7,50 seviyesi üzerinde hızlı yükseliş sonrası geçtiğimiz haftayı 7,58 seviyesinden tamamlamıştı. Takip edeceğimiz direnç seviyeleri 7,65 - 7,70 olacakken, destek seviyeleri ise 7,60 - 7,55 olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Pazartesi günü 1.209 - 1.242 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.210 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.976 adet artarak 445.609 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.237 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.230’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.223 ve 1.230 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.207 ve 1.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)