E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı---

Küresel piyasalar yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı

Küresel piyasalar yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı
27 Nisan 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde, BIST 100 endeksinin haftaya alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endekste haftanın alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz, ilk planda 100 bin ve devamında 101.250 seviyeleri direnç konumunda takip edilecektir…

TL Bonolar: Yeni ihalelerin piyasa üzerinde etkisi sınırlı kalacaktır, gösterge tahvil bileşik faizi %9 seviyesinin altında son yılların en düşüğünde, yeni uygulama ile talep devam edecektir…

USD/TL: Dolar kuru haftaya 6,92-7,00 bandında başlarken, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde olduğu gibi dolar karşısında kısmi değer kazanma eğilimi gözlenmekte. 6,92 ilk planda destek konumunda…

EUR/USD: Paritede risk iştahında artış ile beraber 1,0850 civarında denge arayışı var. 1,0750 destek konumunda, yukarıda ise ilk planda 1,0910 direnci izlenecektir…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 600 seviyesine yakın kalmaya devam ederken, Asya’da yeni vaka sayısında azalma ve bazı ülkelerde karantina kısıtlamalarının hafifletilmesiyle hafta iyimser bir seyirle başlıyor, ABD vadeli endeks kontratlarındaki görünümün bizim için de geçerli olması beklenebilir. Endekste ve tahvilde daha pozitif bir seyir izlenebilir, kur tarafında biraz da sınırlı bir hareket yaşanabilir.

Küresel piyasalar dünyada bazı yerlerde salgın kısıtlamalarının gevşetilmesi ve bu yöndeki beklentiler ile yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı. Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları yukarı yönlü bir seyir izlerken, BIST 100 Endeksi’nin de buna paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Posta kutunuzda iyi haberler var...

TL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır

Teknik olarak endekste 97.500 desteğinin üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. 100 bin direnç olup, bu seviyenin aşılması halinde 101.250 sonraki direnç olarak takip edilebilir. Endekste görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

İçeride hazine ihalelerinin etkisi sınırlı olacaktır. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,63 seviyesinde, Türkiye’nin sınırlı düşen CDS risk primi 600 seviyesine yakın. Buna bağlı olarak eurobond piyasasında olumlu seyir yaşanabilir. TL tahvillerinde ise bankaların aktif rasyosu kapsamında alımları devam edecektir. 10 yıllık tahvilde ise %12 yine direnç konumunda.

Global toparlanan risk iştahı ile beraber EUR/USD paritesinde 1,0850 ve GBP/USD paritesinde 1,2450 civarı denge arayışı var.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, dolar kurunda 6,92 ve euro kurunda da 7,50 destek konumunda izlenecektir.

ABD stoklarında artış ile beraber petrol fiyatlarında kar satışı var, Brent için 20 dolar varil destek konumunda. Artan risk iştahı ile altın fiyatlarında yükseliş hız kesiyor, ons bazında 1705 ve gram TL bazında da 385 ilk planda destek olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 97.500 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Finans piyasalarında güvenli varlıklar talep görüyor

Petrol fiyatlamaları risk iştahı üzerinde belirleyici

Endeks global eğilimi takip etme çabası içerisinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)