E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?---

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?
30 Ağustos 2021 - 08:49 borsagundem.com

Haftanın ilk gününde yurt içi piyasalarda, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili nedeniyle işlem olmazken, küresel piyasalar ise haftaya sakin başladı.

Yurtiçi piyasalar, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısııyla kapalı olacak. Buna karşın döviz işlemlerinde dolar/TL'de, 8,35'in hemen üzerinde yatay bir seyir hakim olurken, euro/TL de benzer seyirde 9,86'dan seviyesinden işlem görüyor. 

Piyasaların merakla beklediği Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole konuşması herhangi bir sürpriz çıkmazken, Powell, piyasalardaki fiyatlamaların içerisinde olan Fed'in bu yıl aylık tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğini, ancak bundan sonra faiz oranlarını yükseltmek için acele etmeyeceğini söyledi.

Asya borsaları, ABD borsalarında yaşanan cuma günkü kazanımları ve Powell'ın açıklamaları sonrası haftaya sınırlı da olsa yükselişlerle başladı. Japon Nikkei yüzde 0,40, Çin Shangai Borsası ve Güney Kore KOSPI yüzde 0,20'ler civarında artıda.

Powell'ın faiz artışının daha sonra olacağını açıklamasıyla birlikte hızla 1.800 doları yukarı yönlü kıran spot altının ons fiyatları 1.8210 dolara kadar tırmanmıştı. Spot altının onsu bu sabah 1.816 dolar ile geçen haftanın kapanış seviyelerinde.

Geçen hafta yeniden yükselişe geçen ve 64 dolardan 70 doların üzerine tırmanan brent petrolün varil fiyatı bugün 71 dolar düzeyinde yatayda.

Yurtdışında haftanın ilk işlem gününde izlenecek veriler ise 15.00'te Almanya öncü AğustosTÜFE ile 17.00'de ABD'den Temmuz ayı bekleyen konut satışları verisi gelecek.

Asya borsalarında Powell etkisi sürüyor

Hisse fiyatları 100 yılda bir görülen seviyelere ulaştı

Son 5 yılda öne çıkan hisseler

Kısa vadede kazandıran ve kaybettiren hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)