E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKüresel piyasalar ve THY BİST'e destek oluyor---

Küresel piyasalar ve THY BİST'e destek oluyor

Küresel piyasalar ve THY BİST'e destek oluyor
14 Şubat 2019 - 16:06 borsagundem.com

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, BİST 100 endeksindeki seyri analiz etti

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, küresel piyasalardaki pozitif görünüm ve THY açıklaması ile hisseye gelen alımların Borsa İstanbul'a destek olduğunu vurguladı.

İbrahim Usul Foreks'e yaptığı açıklamada, piyasanın bugün güne olumsuz bir seyirle başladığını, günün ilk yarısında piyasada satışların gözlendiğini belirterek, BIST100 Endeksi'nin kısa vade için kritik bir destek olarak izlenen 100.600 bölgesine gevşediğini ve en düşük 100.749 puanı gördüğünü kaydetti.

Usul, Borsa İstanbul'da ikinci yarıda bir toparlanma gözlendiğinin altını çizerek, "Endeks yeniden 102.000 sınırına gelmiş durumda.

BIST100'de ilk direnç 102.700 seviyesinde. Bu toparlanma eğilimi için de ilk etapta 102.700 seviyesi test edilmeye çalışabilir gibi görünüyor." diye konuştu.

Son 2 gündür THY hisse senetlerinde satışlar gözlendiğini hatırlatan İbrahim Usul, THY hisselerinin ikinci yarıya toparlayarak başlamasının da piyasaya destek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Biraz önce THY'den açıklama geldi. Bu açıklama THYAO hisselerinin bir miktar toparlamasında etkili oldu ve bu da piyasa genelini olumlu etkilemiş durumda. 102.700 ilk direnç olacak. Bu bölgeyi aşabilirsek, yeniden 103.700 bölgesine hareket bekleyeceğiz.

Küresel taraftaki pozitif görünüm devam ediyor. Bugünkü toparlanmada küresel tarafın da bir miktar etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Yarın akşam S&P'nin Türkiye ile ilgili gözden geçirme raporunu göreceğiz. Piyasa notta herhangi bir değişiklik beklemiyor. Ancak görünüm tarafında bir iyileşme olabileceğini düşünüyoruz. Haftanın kalan 1,5 günlük işlemlerinde, bu yöndeki beklentilerin de pozitif tarafta fiyatlaması olabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)