E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar pozitif ticaret beklentileri ile yükseldi ---

Küresel piyasalar pozitif ticaret beklentileri ile yükseldi

Küresel piyasalar pozitif ticaret beklentileri ile yükseldi
19 Kasım 2019 - 14:45 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin beklentilerle yükselirken, dolar Trump-Powell görüşmesi sonrası yatay seyretti

Avrupa'da işlem gören hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, Asya'daki karışık seyirli seansın ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki ilerleme işaretlerine çevirmeleri ile birlikte yükseldi. ABD Hazine tahvilleri hafifçe düştü.

Oto üreticileri ve madencilik hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki yükselişe öncülük etti ve endeks Euro Bölgesi'nde otomobil satışlarının Ekim ayında sıçrama yapmasından destek buldu. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yükseldi ve spot endeksin Salı günü de yükselerek üst üste beşinci günde de rekor zirveye tırmanabileceğini işaret etti. Asya'da, Tokyo hisseleri düşerken, Şanghay hisseleri yukarı yönde hareket etti. Avrupa'da devlet tahvilleri karışık seyrederken, sterlin Pazartesi günkü kazançlarının büyük kısmını korudu. Petrol vadelileri üst üste ikinci günde de düştü.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Başkanı Jerome Powell ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği toplantıda Powell'ı diğer gelişmiş ülkelere göre çok yüksek olduğunu düşündüğü ABD faizleri konusunda protesto ettiğini söylemesinin ardından yatay bir seyir izledi. Fed ise toplantı sonası yaptığı açıklamada, Powell'ın görüşlerinin kamuyouna yaptığı son yorumlar ile uyumlu olduğunu kaydetti.

TRUMP: POWELL'I FAİZ KONUSUNDA PROTESTO ETTİM

Yatırımcılar, bu hafta risk varlıkları konusunda daha iyimserler, ancak aylardır yakından izlenen müzakereler sonrası ticaret konusundaki her gelişmeye duyarlı kalmaya devam ediyorlar. Beyaz Saray'ın Amerikan şirketlerine Çinli telekom şirketi Huawei Technologies Co. ile iş yapmaları için lisans vereceğini açıklaması olumlu karşılanırken, Pekin'in yakın bir zamanda kapsamlı bir anlaşmaya varılması konusunda kuşkulu olması ise kötümser cepheyi güçlendiriyor.

Gelişmiş ülke hisse senedi piyasaları için diğer bir zorluk ise MSCI Dünya Endeksi'nin bu yıl yüzde 21 yükselmesinden kaynaklanıyor. Bu yükselişle birlikte, endeks 2017'den bu yana en yüksek tahmini fiyat/kazanç oranına ulaştı.

Capital Economics piyasa ekonomisti Simona Gambarini, "Küresel hisse senetlerinin ticaret anlaşmasından daha fazla destek alması için çok fazla alanı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

ÇİN TRUMP'IN İSTEKSİZLİĞİNDEN DOLAYI TİCARET ANLAŞMASI KONUSUNDA KÖTÜMSER

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'de Salı günü konut başlangıçları ve Perşembe günü işsizlik maaşı başvurualrı verileri açıklanacak.

*İngiltere'de gelecek ay gerçekleştirilecek erken seçimler öncesi liderler Salı günü televizyonda ilk münazaralarını gerçekleştirecek.

*Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, New York Fed Başkanı John Williams ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bu hafta konuşma yapacak.

*Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) bu hafta konuşma yapacaklar arasında, Başkan Lagarde, Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Yves Mersch, Luis de Guindos, Pablo Hernandez de Cos ve Philip Lane yer alıyor.

*Çin Çarşamba günü borçlanma maliyetlerinin göstergesi olarak kredi temel faizini açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)