E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar pozitif seyre devam ediyor---

Küresel piyasalar pozitif seyre devam ediyor

Küresel piyasalar pozitif seyre devam ediyor
21 Mayıs 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne, yatay bir başlangıç yapması bekleniyor

Güne alımlarla başlayan ve gün içinde 103,000 seviyesine kadar yükselen BIST-100 endeksi kapanışı % 0.17 artışla 102,157 seviyesinden yaptı. İşlem hacmi 13 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 61 hisse değer kazandı, 34 hisse ise değer kaybetti. USD/TL kuru 6.80 seviyesinin altında işlem görmeye devam ederken, 5 yıllık risk primi CDS de 546 seviyesine geriledi. yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif satış baskısı hakim.

Küresel hisse piyasaları pozitif seyrine devam ediyor. Özellikle ABD'de teknoloji şirketlerinde yeniden tarihi zirveler görülmesi endeksleri de yukarı çekiyor. S&P Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye yükselirken, Facebook, Amazon ve Apple tarihi zirve seviyelere çok yakın işlem görüyor. Aşı haberleri, hükümetlerin ekonomik destek paketleri ve salgına yönelik kısıtlamaların gevşetilmesi bu yükselişin sebepleri olarak gösterilebilir. Ancak ABD-Çin ilişkileri yeniden gündemin üst sıralarına tırmanmaya başladı.

ABD Senatosu bazı Çinli şirketlerin ABD Borsalarında işlem görmesini engelleyebilecek bir yasayı onayladı. Bu da bu haftanın yükselişine şimdilik set çekmişe benziyor. Bugün Avrupa ve ABD'de flash PMI endeksleri açıklanırken TL varlıklar için odak noktası TCMB faiz kararı olacaktır. Piyasa beklentisi TCMB'nın faizlerde 50 baz puan indirime gideceği yönünde BIST-100 endeksinin güne, yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 103,000-103,500 direnç seviyeleri iken 101,800-101,000 ve
100,000 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Petkim.21 Mayıs 2020 09:39

    Zaten ne zaman adam gibi başlangıç yaptiki amerika yukselir bizim borsa düşer amarika düşer bizim ki yine düşer amerika yatay acar bizimki yine düşer canın cehenneme bist senin de petkimden bi farkın yok