E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Küresel piyasalar petrol karası---

Küresel piyasalar petrol karası

 Küresel piyasalar petrol karası
09 Mart 2020 - 14:24 borsagundem.com

Dün gece petrol fiyatlarında Suudi Arabistan ile Rusya arasında bir savaş vardı. Petrolün varil fiyatı 28 dolara kadar düştüğü geceyi analistler şok edici ve tarihî olarak tanımlıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

1991'den bu yana petrol fiyatlarındaki en büyük düşüşle küresel piyasalar için son yılların en hareketli günlerini yaşamaya başladı.

Panik satışları, teminat çağrıları, kaybolan likidite ve korona virüs nedeniyle evden çalışma düzenlemeleri borsacıları zorlayan çeşitli faktörlerden sadece bazıları. Piyasalarda oluşan risk varlıkların düşmesine, para birimlerindeki volatilitenin yükselmesine ve paranın devlet tahvillerine geçmesine neden oldu.

Tüm bunların üzerine petrol fiyatlarındaki savaşın ve hızla yayılan salgının küresel ekonomiyi, şirketleri ve jeopolitiği nasıl etkileyeceğini da borsacılar için bir başka sorumluluk haline geldi.

Petrol fiyatlarının 20 dolara düşmesi bekleniyor

 

Petrol yatırımcıları böyle yaktı...

Çinli yüksek riskli yatırım fonu Shanghai Youlin’in petrol analisti, Zhang Chenfeng, dün geceyi uykusuz geçiren isimlerden biriydi. Petrol fiyatlarındaki şoku Bloomberg’e yorumlayan Zhang, Suudi Arabistan'ın Rusya ile bir fiyat savaşı başlatma kararının piyasaya büyük bir darbe indireceğini biliyordu, ancak Pazartesi günkü %30'dan fazla düşüş yine de o darbeyi çok derinden hissetti. Zhang açıklamasında "Bu şok edici oldu" diyor ve ekliyor "Tarihî bir şeydi."

Şok hızla diğer pazarlara da yayıldı. 10 yıllık Hazine getirisi ilk defa %0,5'in altına düştü. Petrole duyarlı para birimleri düştü ve Meksika pesosu yaklaşık %6 değer kaybetti. S&P 500 endeksindeki vadeli işlemler yaklaşık %5 oranında çakıldı ve bu da ticaret kısıntılarına yol açtı, Japon hisse senetleri ayı piyasasına girdi.

Petrol en çok üç ülkeyi vuracak

 

Petrol kararının arkasında ABD mi var?

 

Küresel piyasalar çakılıyor, dipten alan yanacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)