E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar "merkez bankalarını" bekliyor---

Küresel piyasalar "merkez bankalarını" bekliyor

Küresel piyasalar merkez bankalarını bekliyor
16 Eylül 2016 - 08:23 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Japonya Merkez Bankası ve Fed'in gelecek haftaki toplantılarından çıkacak sonucu bekliyor

Asya hisse senetleri, Apple Inc.'nin ABD hisse sentlerinde bir sıçramaya neden olması ve traderların Fed'in bu yıl faiz artırırımına gitme olasılığını yüzde 50'nin altına düşürmesinin etkisi ile altı haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. Dolar yüksek faizli para birimlerinin çoğu karşısında zayıfladı ve petrol düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi son yedi günde ilk kez yükseldi ve bölgenin en büyük 10 ekonomisinin yarısında piyasalar tatil nedeniyle kapalı. Güney Afrika randı ve Avustralya doları güçlenirken, ham petrol, küresel arz fazlası endişeleri ile, kayıplarını varil başına 44 doların altına taşıdı. Avustralya ve Yeni Zelanda'da gösterge tahviller, en az beş ayın en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Hisse sentleri, tahviller ve emtia, tümü birden bu hafta, Avrupa ve Japonya'da merkez bankalarının, şimdiye dek enflasyon ve büyümeyi artımada fazla başarılı olamayan teşviklerie ilave yapma konusunda isteksiz olmaları ile birlikte zemin kaybetti. Analistler, Çarşamba günü sona erecek Japonya Merkez Bankası toplantısı öncesi, para politikasının daha da gevşetilme kararı konusunda bölünmüş durumda. Fed de aynı gün karar açıklayacak ve Perşembe günü açıklanan ABD petakende satışlar ve sanayi üretim verilerindeki düşüşlerin ardından, faiz artırımı olasılığı oldukça azaldı.

CLSA Ltd. baş Hisse senedi stratejisti Christopher Wood, "Japonya Merkez Bankası'nın gelecek hafta Çarşamba günü açıklayacağı karara ilişkin beklentiler, daha da gevşeme ya da sıkılaştırma olsun, oldukça farklılaşmış durumda," dedi ve "Sonuç hatta normalden çok daha belirsiz ve bu durum, makro spekülatörler için  aşırı vahim bir durum yaratıyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:11'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu ve haftalık kaybını yüzde 2.3'e daralttı.

Alternatif piyasalarda neler bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)