E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar "merkez bankaları" öncesi beklemede---

Küresel piyasalar "merkez bankaları" öncesi beklemede

Küresel piyasalar merkez bankaları öncesi beklemede
20 Eylül 2016 - 08:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın politika toplantıları öncesi beklemede

Asya hisse senetleri, Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve Fed'in Çarşamba günkü politika kararları öncesi bir haftanın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyrederken, bölge tahvilleri değer kaybetti. Tayvan doları güçlendi ve petrol değer kaybetti.

Kamu hizmet şirketleri, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki kazançlara öncülük ederken, Japonya piyasaları tatil sonrası haftaya başladı. Japonya'da Topix Endeksi, BOJ'un exchange traded fonları (ETF) alımında gösterge olarak daha geniş tabanlı endeksi tercih edeceği spekülasyonuna bağlı olarak, Nikkei 225 Endeksi'nin yaklaşık iki katı yükseldi. Avustralya ve Yeni Zelanda'da gösterge tahvillerin faizleri, ABD Hazine tahvillerindeki değer kayıplarını izleyerek, Haziran ayından bu yana en yüksek seviyelerine çıktı. Tayvan doları, hisse senetlerine girişlerlerdeki artışla birlikye yükselişini dördüncü güne taşırken, petrol varil başına 43 dolar civarında dalgalandı.

BOJ ve Fed toplantılarının sonuçlarına ilişkin beklentilerdeki değişiklikler, finans piyasalarında son iki haftada dalgalanmalara yol açtı. ABD'de son dönemdele gelen bir dizi zayıf veri, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz artırımına gitme olasığını, Ağustos sonundaki seviyesi olan yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürdü. BOJ teşvik programlarının etkinliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor e ekonomistler, Çarşamba günkü toplantıdan daha fazla gevşeme çıkı çıkmayacağı konusunda bölünmüş durumda.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa analisti Chris Weston, "Japonya Merkez Bankası ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantıları öncesi hiç kimse çok fazla risk almıyor," dedi ve "Bu hafta benim için kilit konu, Japonya ve ABD sabit getirili menkul kıymet piyasalarının merkez bankası kararlarına nasıl tepki vereceği. Eğer tahvil faizleri yukarı yönde hareket etmeye başlarsa, finans piyasalarında sıkılaşmaya neden oalcak. Bu durum kredi veya hisse senetleri piyasaları tarafından iyi olarak değerlendirilmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de bugün konut başlangıçları verisi açıklanacak. FedEx Corp., Kingfisher Plc ve Adobe Systems Inc. karlarını açıklayacak.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, önceki iki seansta yüzde 1.4 yükseldikten sonra, Tokyo saati ile 11:18'de yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)