E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
23 Ocak 2019 - 08:55 borsagundem.com

Küresel büyümenin yavaşlayacağına yönelik endişeler ve ticaret savaşı gerilimi Asya borsalarını negatif etkiledi

Asya borsaları küresel büyümenin yavaşladığına dair artan işaretler ve henüz çözüme kavuşturulmamış ABD-Çin ticaret gerilimi endişelerinin yatırımcıların riskli varlıklara yönelik iştahını sınırlamasıyla yükselişine ara verdi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  Pazartesi yedi haftanın zirvesine yükseldikten sonra büyük ölçüde değişim göstermedi. Çin lokomotif hisselerinden oluşan endeks  yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.2 yükselirken, Avustralya borsası hafif geriledi.

S&P 500 endeksi , Nasdaq ve Dow Jones endeksi  dün 3 Ocak'tan bu yana yüzde bazında en büyük günlük düşüşünü kaydetti.

ABD borsaları Aralık ayındaki keskin düşüşün ardından, kısmen ABD-Çin ticari gerilimlerinde
yatışma beklentileri ve Fed'in para politikasını gevşetme yönünde açıklamalarının etkisiyle Ocak ayının genelinde yükseldi. Bu aynı zamanda küresel yatırımcıların daha riskli varlıklara
yönelmesine neden oldu.

Ancak Trump yönetiminin gelecek hafta yapılması planlanan üst düzey müzakereler öncesinde
Çin'in bu hafta hazırlık ticaret müzakereleri teklifini reddettiğini bildiren Financial Times haberi risk iştahını tekrar zedeledi.

ABD-Çin ilişkileriyle ilgili yeni endişeler hisse senedi fiyatlarını sınırlasa da, Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow'un haberi yalanlaması sonucu ABD borsalarının bazıları kayıplarını azalttı.

DÖVİZ

Güvenli liman yen, küresel büyümenin yavaşladığına ve ABD-Çin ticaret gerilimine dair endişelerin yatırımcıların riskli varlıklara yönelik iştahını sınırlamasıyla başlıca para birimleri karşısında geriledi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 109.73'e geriledi.

Japonya Merkez Bankası(BOJ) para politikasını değiştirmedi ve enflasyon tahminini düşürdü.
Dolar endeksi  96.32 seviyesinde bulunuyor. Faiz oranı vadeli işlemleri Fed'in ülke içindeki ve küresel riskler karşısında bu yıl faizleri artırmayı durduracağını fiyatlıyor.

TAHVİL PİYASASI 

ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizi : 0.012% 2.744%
Almanya 10 yıllık tahvil faizi : -0.009% 0.175%

Türkiye 2027 vadeli dolar eurobond : -0.001% 6.893%
Türkiye 2047 vadeli dolar eurobond : 0.003% 7.277%
Türkiye 5 yıl CDS , bp: 5.43 333.03
CDX EM 17 V1 5Y , bp: 0.26 160.86

PETROL

Petrol fiyatları, Çin'de mali teşviklerin ekonomik yavaşlamayı durduracağı umutlarıyla yatay seyrediyor.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dünkü kapanışına göre büyük ölçüde değişim göstermeyerek 61.49 dolarda bulunuyor.

Brent petrolü (değişim; son işlem): 0.02% 61.51 ABD hafif petrolü (değişim, son işlem): -0.04% 52.99

ALTIN

Altın fiyatları, küresel büyümenin yavaşladığına dair endişelerin ve ABD-Çin ticaret gerilimine dair belirsizliğin olduğu bir ortamda güvenli liman varlıklara talebin etkisiyle dün 9 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yatay seyrediyor. Spot altının ons fiyatı hafif değişim göstererek 1,284.74 dolar seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)