E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliyor---

Küresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliyor

Küresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliyor
07 Temmuz 2020 - 09:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Ne Oldu?

Türkiye'de toplam korona virüs vaka sayısı 1.086 kişi artarak 206.844'e, hayatını kaybeden kişi sayısı 16 kişi artarak 5.241'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 182.995.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabı üzerinden ülkede korona virüs ölümlerinin düştüğüne dikkat çekerek, "ABD'deki Çin virüsü salgınında ölüm oranları, dünya sıralamasında neredeyse en düşük seviyeye ulaştı." ifadelerini kullandı .

Trump, Çin, imalat sektörü ve göçmenlik konularında birkaç başkanlık kararnamesi çıkarmayı düşünüyor .

ABD Ticaret Odası ve 40'ın üzerinde ticaret birliği dün yaptıkları ortak açıklama ile Amerikalı ve Çinli yetkilileri imzalayan Faz 1 anlaşmasındaki maddeleri yerine getirme konusunda çabalarını ikiye katlamaları yönünde uyardı .

AB, ABD'yle 2004 yılından bu yana Airbus ile Boeing'e verilen sübvansiyonlara yönelik devam eden uzlaşmazlığın çözüme bağlanmaması ve Trump yönetiminin AB'ye yönelik bir dizi ticari soruşturma açma kararlı adımlar atılacağı uyarısında bulundu .

ABD/Fauci: İşler mevcut haliyle devam ederse en fazla umut vaat eden 3 aşıdan biri Temmuz ayının sonunda 3. klinik test aşamasına geçecek .

Savunma Bakanı Akar: Bazı ülkeler NATO'yu Türkiye'ye karşı araç olarak kullanmaya çalışıyor .

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin, aralarında TikTok'un da olduğu Çin'li sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı kesinlikle değerlendirdiğini söyledi .

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Türkiye ile mevcut ilişkilerdeki dinamiği karşılıklı faydalı olacak şekilde değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Motorine 10 kuruş zam yapıldı.

Ne Olacak?

İçeride Hazine Tahvil İhalesi gerçekleşecekken, Almanya'da Sanayi Üretim Endeksi ön planda olacak.

Dünya Bankası Başkanı Malpass, Banka'nın guvernörlerine gönderdiği mektupta, IMF-Dünya Bankas Güz Toplantıları'nın korona virüs salgını nedeniyle Ekim ayında sanal olarak yapılacağını bildirdi .

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Artan korona virüs vaka sayılarına rağmen beklenenden iyi açıklanan veriler ve ekonomik politikalar yeni vaka sayısındaki artışın bir nebze de olsa arka planda kalmasını sağlıyor. BİST100 endeksi de Asya Piyasaları ve ABD vadelilerindeki yükselişe paralel olarak güne %1,41 oranında sert yükselişle 117.384 seviyesinden başladı.

Seans öncesinde Borsa İstanbul tarafından açıklama yapıldı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Barclays Capital, Credit Suisse Securities Europe, Merrill Lynch'e 3 ay, Goldman Sachs, JP Morgan ve Wood and Company'e 1 ay süreyle "Açığa Satış Yasağı" tedbiri uygulanacak.

Haber ve veri akışının sakin olduğu günü endeks başladığı gibi %2,36 artışla 118.485 seviyesinden tamamladı.

Elektrik sektörü payları %6,02 değer kazandı.

Endekste takip edeceğimiz direnç seviyeleri 119.300 - 120.000 - 120.8007 destek seviyeleri ise 117.800 - 117.000 - 116.300 olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)