E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar haftayı ılımlı geçirdi---

Küresel piyasalar haftayı ılımlı geçirdi

Küresel piyasalar haftayı ılımlı geçirdi
24 Eylül 2021 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü toplantısında politika faizini 100 baz puan indirime giderek %19,0 seviyesinden %18,0 seviyesine çekti. Piyasadaki konsensüs beklentiler faiz oranlarında bir değişime gidilmemesi yönünde şekillenirken, faiz indirimi sonrasında TL varlıklarda satış baskısı artış kaydetti. Küresel çapta açıklanan öncü PMI rakamlarında salgın kaynaklı gelişmelere bağlı olarak gerileme görülürken, merkez bankalarının yönlendirmeleri önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye - Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Yüksek 

17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki risk başlıklarının bir miktar sindirilmesinin katkısıyla hafta ortasından itibaren toparlanma çabasının gözlendiği küresel hisse piyasalarında dün de olumlu bir hava etkili oldu. Yurt dışındaki olumlu havaya karşın BIST-100 Endeksi TCMB’nin faiz kararının ardından zayıf bir seyir izleyerek dün günü %0,43 oranında kayıpla 1.401,46 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,75 – 8,77 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,77’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün ilk bölümünde yurtdışındaki pozitif havanın etkisi ile sınırlı da olsa yukarı yönlü hareket eden endeks, TCMB’nin sürpriz olarak algılanan 100 baz puanlık faiz indirimi ardından satışa geçerek %61,8 düzeltmesinin bulunduğu 1.396 civarını bir kez daha test etti. Bugün burası ile haftanın dibi olan 1.383 aralığı kritik destek bölgesi olacaktır. Hafta kapanışı bu bölgenin altında olacak olur ise teknik görünüm daha da bozulacaktır. Bu durumda 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 seviyesi yeniden gündeme gelebilir. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi yukarıda ana direnç olarak 1.425 seviyesini takip ediyoruz ve burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz.

Metaller yeniden tırmanmaya çabalıyorlar

Günün önemli şirket haberleri 24/09/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)