E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
11 Şubat 2019 - 08:27 borsagundem.com

Küresel ekonomik büyüme hakkındaki endişeler ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin yön verdiği Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

Geçen haftaki tatilin ardından haftaya dalgalı bağlayan Çin borsaları yüzde 0.4 yükseldi. Avustralya borsası yüzde 0.6, Güney Kore yüzde 0.2 geriledi.

Cuma günü yüzde 0.5 kayıpla dört ayın zirvesinden gerileyen Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 ekside seyretti. Japonya'daki piyasa tatili nedeniyle işlem hacimlerinin düşük olacağı tahmin ediliyor. Yatırımcılar bu hafta ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin bir sonraki turu kapsamında ABD heyetinin Çin'e yapacağı seyahati izleyecekler.

ABD heyeti görüşmelerde Çin'e şirketlerin tabi olduğu fikri mülkiyet düzenlemeleri hakkındaki taleplerini iletecekler. İki ülke gümrük vergilerindeki artışın ertelendiği 1 Mart'a kadar mutabakata varmaya çalışıyor.

DÖVİZ

Dolar ABD ile Çin arasında bu hafta yapılacak ticaret görüşmeler ve küresel ekonomik büyüme hakkındaki endişelere paralel olarak kaydettiği kazanımları korudu. Dolar endeksi Cuma kapanışa göre hafif yükselişle 96.64'e çıktı ve art arda sekizinci günde de yükseliş kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)