E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar haber akışına paralel olumlu seyrediyor---

Küresel piyasalar haber akışına paralel olumlu seyrediyor

Küresel piyasalar haber akışına paralel olumlu seyrediyor
24 Kasım 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Haftanın ilk işlem gününde zayıf Amerikan doları temasının işlemlerin önemli bir çoğunluğuna yönlendirme yaptığı ancak TSİ 18.00 sonrası kısa süreli artan talebin neticesinde dalgalanmaya neden olduğu görüldü. GBPUSD paritesi Brexit sürecine dair olumlu yaklaşımın artması neticesinde 1.34 sınırına dek yükselirken, 2020’nin ikinci yarısından bu yana birlikte hareket ettiği çapraz olan EURUSD için aynı ivme söz konusu olmadı. 1.19 bölgesine yapılan ataklar ivmesi düşük kalırken, ilerleyen saatlerde ise ons altın hareketi ve DXY’nin 92.80’e yükselişine paralel negatif etkileşim gözlendi.

Yerel varlıklar açısından en önemli gelişmenin bugün yaklaşık 2 yıl sonra çıkılacak olan 10Y vadeli tahvil ihracı olduğunu düşünüyoruz. Şayet ihraca yabancı yatırımcı ilgisi gözlenecek olursa bu durumun lira lehine alan sağlaması sürpriz olmaz.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin karışık bir performans sergilediği günde Türk lirası Amerikan doları karşısında %3 değer kaybı ile negatif yönde ayrışma gösterdi. BİST 100 endeksi kapanışta
%-0.73 ile izlenirken, 10Y vadeli tahvilde faizin son seviyesi +28bp ile %12.20 oldu. Keza ülke risk primi de sınırlı yükselişle 387bp seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları İspanya varlıklarının %0.04’lük sınırlı yükselişi ile olumlu yönde ayrışırken, satış baskısının genele yayıldığı görüldü. Euro Stoxx 50 %-0.13, FTSE
100 %-0.28, DAX %-0.08 ve Rusya grubu %-0.47 ile izlendi.

Amerika kıtası işlemlerinde aşı ve Yellen ismine ait haber akışı kıta geneline iyimserlik yayılmasına imkan tanıdı. Majör ABD endeksleri içerisinde Dow Jones +327 puan ile dikkat çekerken, teknoloji grubu ise %0.22 yükselişle sınırlı hareket etti. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %1.26, Merval ise %1.06 yükselerek günü tamamladı.

Asya’da yeni gün işlemleri ve vadeli ABD endeksleri haber akışına paralel olumlu seyrediyor. TSİ 08.05/ NKY 225 %2.65, Hang Seng %0.05, CSI 300 %-0.34 ve KOSPI %0.44 ile fiyatlanmakta. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.5809 ile yuanda sınırlı değer kaybına işaret etmekte.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Kent Gıda ve İş Girişim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)