E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
28 Şubat 2019 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları ABD'nin ticaret müzakereleriyle ilgili yaptığı açıklama ile birlikte düşüşe geçti

Asya borsaları ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'in temkinli açıklamalarının ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına yaklaştıklarına ilişkin iyimserliği azaltmasının ardından zayıf seyir izliyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyrederken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.25, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.35 geriledi.

Şanghay Composite, verilerin iyimserliği baskılamasıyla yüzde 0.3 geriledi. Çin'de ihracat siparişlerinin küresel krizden bu yana en düşük seviyeye gerilemesiyle imalat PMI

Şubat'ta art arda üçüncü ayda daraldı. Lighthizer Washington ile Beijing arasındaki müzakerelerin sonucunu tahmin etmek için çok erken olduğunu söyledi.

Lighthizer ABD Kongre üyelerine yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin ile ilgili sorunlarının Beijing'in daha fazla ABD ürünü satın alma vaadi vaadiyle çözülmeyecak "kadar ciddi" olduğunu ve iki ülke arasındaki herhangi bir anlaşmanın taahhütlerin yerine getirilmesini sağlayacak bir yöntem içermesi gerektiğini söyledi.

DÖVİZ

Dolar, yatırımcıların ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ilerlemeye ilişkin belirsizlik nedeniyle temkinli kalmaya devam etmeleriyle üç haftanın dip seviyesinin üzerinde -bulunurken; sterlin, anlaşmasız Brexit ihtimalinin azaldığına dair beklentilerle yükseldi. Hem Çin, hem de Japonya'daki aylık imalat göstergeleri, dün bekletilerin altında açıklanırken; yedi aylık ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının dünyadaki ekonomik büyümeye zarar verdiğine dair yeni işaretler ortaya koydu.

Dolar, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'in ABD ile Çin arasındaki müzakerelerin sonucunu tahmin etmek için çok erken olduğunu söylemesinin ardından dünkü kazanımlarını sürdürdü.

Dolar Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimin tırmanması sonucunda yatırımcıların
güvenli limanlara yönelmesinden de destek buldu.

Dolar endeksi 96.085 seviyesinde işlem görüyor. Endeks dün ilk işlemlerde 95.883 ile üç haftanın dip seviyesini gördükten sonra dört gündür ilk kez yaklaşık yüzde 0.2 yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)