E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKüresel piyasalar endekse yön verecek---

Küresel piyasalar endekse yön verecek

Küresel piyasalar endekse yön verecek
18 Mart 2019 - 09:28 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki pozitif seyrin devam etmesi durumunda BIST100 endeksi de bant hareketini 104.000 seviyelerine taşıyabilir

BIST100…Geçtiğimiz Haftayı Primli Kapattı… Geçtiğimiz hafta iç ve dış piyasalardaki veri akışıyla birlikte primli seyrine devam eden endeks de haftayı Türkiye Bütçe Açığı ve işsizlik oranı rakamlarıyla kapatmıştık. Bütçe açığı Şubat ayında 16,8 milyar TL (Geçen ay 5,1 milyar fazla verdi) olarak açıklandı. Yeni Ekonomi Programına göre 2019 yılı sonu bütçe açığı hedefi 80,6 milyar TL seviyesinde bulunuyor. İşsizlik oranı ise 2018 Aralık ayında 3,1 puanlık artış ile %13,5 seviyesinde gerçekleşti (beklenti: %12.8). Borsa İstanbul, Hafta boyunca 100.000-103.000 bandındaki hareketi sonrası haftayı banka ve sanayi hisselerindeki alımlarla birlikte %0.85 yükselişle 103.304 seviyesinden kapattı. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yeni haftada küresel piyasalardaki pozitif seyrin devam etmesi durumunda BIST100 endeksi de bant hareketini 102.000-104.000 seviyelerine taşıyabilir.

USRTRY…5.48 Direnç Seviyesi Önemli… Haftanın ilk günü 5.45 seviyesinden işlem görmeye başlayan USDTRY paritesinde yeni haftada Çarşamba günü gerçekleşecek Fed toplantısı gündemimizde olacaktır. Fed’in büyümedeki yavaşlama ve enflasyonun baskı altında olmasıyla faiz artırımı sürecinde sabırlı davranarak bu toplantıda faiz oranını sabit bırakması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta test edilen 5.48 seviyesi paritenin yukarı yönlü hareketinin devamı için önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

EURTRY…6.18 Seviyesinden İşlem Görüyor… Brexit oylaması sonrası 6.20 seviyelerinin test edilmesinin ardından bir miktar gerileme yaşayan parite an itibariyle 6.18 seviyesinden işlem görmektedir. Yeni haftada Euro’nun Dolar karşısındaki görünümü EURTY paritesinin yönünü tayin etmesi açısından takibimizde olacaktır.

EURUSD…Fed Faiz Kararı Bekleniyor… Geçtiğimiz hafta İngiltere Parlamentosunda yapılan oylamada İngiltere’nin Avrupa Birliğinden anlaşmasız olarak ertelenmesi reddedilmiş ve Brexit anlaşmasının tekrar oylanması ve Brexit’ in 30 Haziran’a ertelenmesini öngören önerge kabul edilmişti. Euro’nun bir miktar değer kazanmasıyla birlikte 1.13 seviyesi kısa süreli test edilmişti. Yeni haftada Fed Toplantısı ve Brexit anlaşması için İngiltere Parlamentosu oylaması takibimizde olacaktır. Fed’in beklentiler doğrultusunda faiz oranını sabit bırakması durumunda EURUSD paritesinde yukarı yönlü hareketler gözlemlenebilir.

XAUUSD…1300 Seviyesini Test Ediyor… Başlıca güvenli varlık olarak görülen altın, ABD verilerinin zayıf gelmesiyle 1300 seviyesinin üzerine yükseldi. Ons Altın, Küresel talebin yarısında fazlasını oluşturan Çin’in ABD ile ticaret anlaşmasında mevcut iyimser havanın devam etmesiyle birlikte destekleniyor. Bu hafta Fed’in faiz oranı kararı ile birlikte Dolar endeksinin görünümü önemli olacak. Dolar endeksinde yaşanacak olası geri çekilmeler paritenin 1300’ün üzerinde tutunmasını kolaylaştırabilir.

GLDGR…227 Seviyesinden İşlem Görüyor… Yeni haftaya 227 seviyesinden başlayan gram altın, ons altının olası yukarı yönlü hareketleri ile yeniden 229 direncini test edebilir.

BRENT…Küresel Petrol Arzı Azaldı… Uluslararası Enerji Ajansının aylık petrol piyasası raporuna göre küresel petrol arzı Şubatta bir önceki aya göre 340 bin varil azaldı. Suudi Arabistan’ın üretimi kısacağı beklentisi ile de bir miktar yükselen Brent petrol de yeni haftada ABD ham petrol stokları ve Baker Hughes sondaj kuyusu sayısı verileri takibimizde olacak.

S&P500…Geçtiğimiz Haftayı Yükselişle Kapattı… Haftanın son gününü Çin’den gelen ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi açıklaması ile yükselişle kapadı. Uçak kazasının ardından uçuşları birçok ülkede durdurulan ve yaklaşık %15 düşüş yaşayan Boeing hisseleri önümüzdeki hafta arızaya yönelik yazılım güncellemesinin getirileceğinin açıklanmasıyla birlikte bir miktar yükseldi. Yeni haftada Fed toplantısının ardından yapılacak basın toplantısında büyüme endişeleri, enflasyon hedefi ve global risklere yönelik konuşmalar Kasım ayından bu yana en iyi haftalık kazancını elde eden endeksi aşağı yönlü baskılayabilir.

Alan Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)