E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar ECB'yi izleyecek---

Küresel piyasalar ECB'yi izleyecek

Küresel piyasalar ECB'yi izleyecek
04 Temmuz 2013 - 09:34 borsagundem.com

Küresel piyasalarda bugün ECB faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklama takip edilecek

Küresel piyasalar bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalara odaklanırken, yurt içinde reel efektif döviz kuru verisi takip edilecek.
Dün ABD'de yarım gün yapılan işlemlerde açıklanan makroekonomik verilerle hisse senedi piyasaları satıcılı başladığı günü yükselişle tamamladı. Bugün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili dolayısıyla kapalı olacak piyasalarda Dow Jones endeksi dün günü yüzde 0,38 oranında yükselişle 14.989 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,08, Nasdaq endeksi yüzde 0,30 oranında değer kazandı.
Avrupa tarafında ise Portekiz'de bakanların istifaları ve Yunanistan'ın kurtarma programı çerçevesinde yaşadığı sorunlar hisse senedi piyasalarında satış baskılarını artırırken ABD'de iyi gelen veriler sonrası parasal genişlemeye yönelik endişelerin de yükselmesine neden oldu. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,03 oranında değer kaybıyla tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,08, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,56 oranında düşüş kaydetti.
Bugüne gelindiğinde Asya borsalarında genel olarak pozitif bir seyir izlenirken Japonya'da Nikkei 225 endeksi yaklaşık bir haftadır devam eden yükselişinin ardından artan hisse bazlı kar satışlarının etkisiyle bu dakikalarda yüzde 0,37 oranında düşüş kaydetti.
Yurt içinde dün açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde olması nedeniyle başta tahvil-bono piyasası olmak üzere sert satış baskıları görülürken, gösterge tahvilin bileşik faizinin günü yüzde 7,78 seviyesinden tamamladığı görüldü. BIST 100 endeksi ise dün artan faiz ve yükselen döviz kurunun etkisiyle yüzde 3,56 oranında değer kaybederek analistlerin destek olarak dikkati çektikleri 73.900 puanın hemen altında 73.719 puandan günü tamamladı. Analistler ABD'de bugün piyasaların kapalı olması ve cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde genel olarak yatay bir seyir izlenebileceğini belirterek, yurt dışında ECB'nin faiz kararı ile Başkan Draghi'nin açıklamalarına, yurt içinde ise Merkez Bankası'nın açıklayacağı haziran ayı reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)