E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşte---

Küresel piyasalar düşüşte

Küresel piyasalar düşüşte
25 Aralık 2018 - 08:38 borsagundem.com

Japonya'nın Nikkei endeksi 20 ayın dibine geriledi

Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da birçok piyasa Noel tatili nedeniyle kapalı olduğu bugün, Japonya'nın Nikkei endeksi Wall Street'deki sert satış baskısının yatırımcıların riskten kaçınmasını tetiklemesi nedeniyle 20 ayın dip seviyesine geriledi.

Noel tatilinde bazı borsaların kapalı olması nedeniyle işlem hacimleri daraldı. Nikkei endeksi 19,206.06 ile Mayıs 2017'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 4.57 düşüşle 19,247.08 seviyesinde bulunuyor.

Wall Street yatırımcıların ABD Hazine Bakanı'nın Finans Piyasaları Çalışma Grubu'nu görüşmeye çağırması ve diğer siyasi gelişmeler nedeniyle endişelenmeleriyle kayıplarını artırdı. S&P 500 endeksi bu ay şimdiye kadar yaklaşık yüzde 15 geriledi.

DÖVİZ

Washington'un hükümetin geçici olarak kapatılması ve Beyaz Saray ile Fed arasındaki açık bir çatışma ile mücadele ettiği bir ortamda; yatırımcıların elindeki riskli varlıkları azaltmasıyla dolar yen karşısında dört ayın dip seviyesine geriledi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.27 düşüşle 110.12'ye gerileyerek Ağustos sonundan bu yana en düşük seviyesini gördü ve yedi günlük kayıplarını artırdı. Washington'da yaşananların yatırımcıların küresel ekonominin gelecek yıl yavaşlayacağına dair endişelerini artırmasıyla ABD borsaları yüzde 2'den fazla gerilerken, petrol fiyatları dünkü işlemlerde yüzde 6'dan fazla geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada Fed'i ABD ekonomisi için "tek sorun"
olarak nitelendirdi. Kaynaklar Cumartesi günü Trump'ın Fed Başkanı Jerome Powell'ı görevden alma konusunu özel görüşmelerinde gündeme getirdiğini belirtmişlerdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)