E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşte---

Küresel piyasalar düşüşte

Küresel piyasalar düşüşte
04 Eylül 2018 - 08:24 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ABD borsaları dün tatil nedeniyle kapalıydı. Asya borsaları ise ABD-Çin arasındaki ticari gerginliğin tırmanma sinyali vermesiyle düştü

Asya borsaları, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının bu hafta tırmanma işareti vermesi ve Arjantin'de acil durum kemer sıkma tedbirlerinin gelişmekte olan piyasalardaki dalgalanmaya işaret etmesiyle gerilerken, dolar hafif yükseldi.

Hali hazırda Çin'den ithal 50 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getiren ABD, 200 milyar dolar tutarında ürüne daha gümrük vergisi getirmeye hazırlanıyor. ABD Başkanı Donald Trump, yeni gümrük vergisi tasarısı hakkında kamuoyu görüş bildirme süresinin Perşembe günü dolmasının hemen ardından vergileri devreye almaya hazır olduğunu söylemişti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.66 gerilerken, Çin lokomotif hisseleri de ilk baştaki kazanımlarını geri vererek yüzde 0.16 düştü.

Japonya'nın Nikkei endeksi  ise yüzde 0.1'in altında hafif gerilerken, Avustralya borsası yüzde 0.45 düştü.

ABD borsaları dün tatil nedeniyle kapalıydı. Ancak ABD borsası vadeli işlemleri hafif yükseldi. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0.1 artışla 2905.5'e yükseldi.

Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri, gelecek yıl bütçesini dengelemek için "acil durum" tedbirleri olarak nitelendirdiği yeni ihracat vergiler ve hükümet harcamalarına yönelik yüksek kesintiler açıkladı.
Arjantin para birimi peso dün yüzde 3.14 düşüşle kapanırken, önümüzdeki günlerde daha fazla baskıyla karşılaşması bekleniyor.

DÖVİZ
Dolar ve yen, küresel ticarete ilişkin gerilimlerin ve gelişmekte olan piyasa para birimleri konusunda endişelerin yaşandığı bir ortamda yatırımcıların güvenli liman varlıklarına yönelmesiyle değer kazandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın korumacı "Önce Amerika" politikalarının küresel büyümeye zarar vereceği endişeleri, bu yılın büyük bir bölümünde piyasaları endişelendirdi.

Trump Cumartesi günü Kanada'nın, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA)
katılmasına gerek olmadığını söyleyerek Kongre'yi bu konuya katılmaması için uyarırken,
aksi halde üçlü anlaşmaya tümüyle son verebileceği tehdidini getirmişti.Haberin Orjinali İçin Tıklayın
Dolar endeksi <.DXY> yüzde 0.1 artışla 95.236'ya yükselerek 27 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)