E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüş eğilimini sürdürüyor---

Küresel piyasalar düşüş eğilimini sürdürüyor

Küresel piyasalar düşüş eğilimini sürdürüyor
06 Eylül 2018 - 08:40 borsagundem.com

Küresel piyasalarda Asya borsaları ABD-Çin arasındaki ticari gerilimin yükseleceği endişesi ile düştü. ABD borsaları ise teknoloji hisselerinde yaşanan satışların etkisiyle düştü

Asya borsalarında kayıplar, yatırımcının risk iştahını sarsan gelişmekte olan ülke piyasalarındaki çalkantılar ve ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hızla artacağı kaygısıyla art arda altıncı günde de sürerken, güvenli liman olarak görülen altın değer kazandı, petrol geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6, Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.4 geriledi.

Çin'deki 300 büyük şirketi izleyen endeks  yüzde 0.3 ekside bulunuyor. Geçen aylarda Çin'den ithal 50 milyar dolar tutarında ürüne gümrük vergisi getiren ABD Başkanı Trump, Çin'den ithal 200 milyar dolar üründen daha gümrük vergisi alınması tasarısını bugün sona erecek olan değerlendirme süresinin ardından devreye ar olduğunu söylemişti.

Trump dünkü açıklamasında ise Çin ile dış ticaret politikaları alanındaki anlaşmazlığın henüz giderilmediğini ancak iki ülke arasındaki görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Arjantin ve Türkiye'nin yaşadığı finansal zorluklar ise gelişmekte olan ülkeler genelinde endişelere neden oluyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri endeksi  son iki gündeki sert kayıplarla 15 ayın dip seviyelerine geriledi.

Gelişmekte olan ülke borsalarını izleyen MSCI endeksi  geçen ayki sert kayıpların yanı sıra beş seanstır art arda geriliyor. Sadece bu haftaki kayıplar yüzde 3'ü aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)