E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar dalgalı seyretti---

Küresel piyasalar dalgalı seyretti

Küresel piyasalar dalgalı seyretti
16 Kasım 2018 - 09:03 borsagundem.com

İngiltere'de hükümette yaşanan istifalar ve Brexit'e ilişkin gelişmeler piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor

Asya borsaları, ABD'li çip üreticisi Nvidia Corp'un beklentilerin altında gelen karının ardından hisselerinin düşmesi ve bütün teknoloji hisselerinde satış baskısına neden olmasının ardından ilk etaptaki kazanımlarını azalttı. Sterlin, siyasi karışıklığın İngiltere'nin Brexit anlaşması olmaksızın Avrupa Birliği'nden ayrılacağı endişelerini artırmasının ardından değer kaybetti. Asya borsaları ABD-Çin ticaret ilişkilerinde yatışma umutlarının Wall Street'i desteklemesiyle güne artıda başladı ancak Nvidia hisselerinde yaklaşık yüzde 17 düşüş borsaların kazanımlarını azaltmasına neden oldu.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ilk baştaki kazanımlarını azaltarak yatay seyre geçtikten sonra yüzde 0.1 artıda bulunuyor.

DÖVİZ

Sterlin yatırımcıların, İngiltere'deki siyasi karışıklığın ülkenin Avrupa Birliği'nden Brexit anlaşması yapmadan ayrılacağından endişelenmeleriyle değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.
Hem dolar hem de yen, İngiltere Başbakanı Theresa May'ın hükümetinden başlıca bakanların istifasının Brexit planını zedelemesinin ardından derinleşen krizden destek buldu.
Sterlin dün yüzde 1.7 düşüşle 11 Ekim 2016'dan bu yana en sert yüzde düşüşünü kaydettikten sonra bugün 1.2792 dolar ile yatay seyrediyor.
İngiltere Başbakanı Theresa May AB ile varılan anlaşma taslağının Çarşamba kabinesiyle yaptığı toplantıda kabul edildiğini açıklamıştı.
Bunun ardından Brexit bakanı Dominic Raab'ın da dahil olduğu çeşitli istifalar geldi. Hükümet ve muhalefet parlamenterlerin karşıtlığı, anlaşmanın parlamentoda reddedilme ve İngiltere'nin 29 Mart'ta bir güvenlik ağı olmadan AB'den ayrılabilme riskini artırdı. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks yüzde 0.05 artışla 96.97'ye yükselerek hafta başında gördüğü 16 ayın zirvesi olan 97.69'ya yakın seviyede bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)