E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Çin endişesiyle geriledi---

Küresel piyasalar Çin endişesiyle geriledi

Küresel piyasalar Çin endişesiyle geriledi
08 Mart 2019 - 08:34 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) büyüme tahminlerinin düşürmesinden bir gün sonra, Asya borsaları Çin'deki zayıf ihracat verisinin küresel ekonominin yavaşlamasına ilişkin piyasa endişelerini artırmasının ardından geriledi

Beijing Şubat ayında ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 20.7 gerilediğini açıkladı. Ocak ayında şaşırtıcı şekilde yükseliş kaydeden ihracatın Şubat'ta yüzde 4.8 düşüş kaydetmesi bekleniyordu.

Analistler, yılın ilk iki ayında Çin'den gelen verilerin, uzun yeni ay yılı tatillerinin neden olduğu işletmelerde hizmetlerin durması nedeniyle temkinlilikle okunması gerektiği konusunda uyardılar.

Shanghai lokomotif hisseleri kayıplarını artırarak yüzde 2.9 geriledi ve Ekim'den bu yana en sert günlük düşüşü kaydederken, dolar yuan karşısında yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.9 ve Avustralya borsası yüzde 0.9 geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  ise yüzde 1.1 düşüşle iki haftanın dip seviyesini gördü.

ECB büyüme tahminlerini düşürerek ve bankalara yeni uzun vadeli krediler sunarak yatırımcıları küresel ekonomi için kötü olacağı konusunda endişelendirmesinin ardından piyasalarda zaten kırılgan seyir görüldü.

DÖVİZ

Euro ECB'nin para politikasını gevşetme yanlısı sinyallerinin etkisiyle 21 ayın dip seviyesine yakın seyrederken, para piyasaları günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde daha fazla oynaklık bekliyor.

Euro dün yüzde 1 düşüşle Haziran 2017'den bu yana en düşük seviyesi olan 1.1176 doları gördükten sonra bugün hafif değişim göstererek 1.1196 dolarda bulunuyor. Euro bu hafta yüzde 1.5 değer kaybetti

ECB'nin dün faiz oranlarına ilişkin yönlendirmesini değiştirerek ilk faiz artışının zamanlamasını en erken gelecek yıla ertelemesi, ekonomik büyüme tahminlerini düşürmesi ve bankalara yeni uzun vadeli kredileri sunmasıyla euro sert şekilde değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)