E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Brexit ile yükseldi---

Küresel piyasalar Brexit ile yükseldi

Küresel piyasalar Brexit ile yükseldi
12 Mart 2019 - 08:30 borsagundem.com

Asya borsaları ve sterlin Avrupa Komisyonu'nun bugün parlamentoda yapılacak oylama öncesinde Brexit anlaşmasında değişiklikler yapılmasını kabul etmesinin ardından yükseldi

Avrupa Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker, dün İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmelerinde revize edilmiş Brexit anlaşmasında ek güvenceler vermeyi kabul etti ancak İngiliz milletvekillerinin anlaşmayı onaylamak için üçüncü bir şansı bulunamayacağı konusunda uyardı.

May ve Juncker arasındaki görüşmelerden önce yükselen sterlin, değişikliklerin parlamentoda bugün yapılacak oylamada May'in Brexit anlaşmasını reddedecekleri tehdidinde bulunan İngiliz milletvekillerini ikna etmek için yeterli olacağı umuduyla kazanımlarını artırdı.

Sterlin yüzde 0.5 artışla 1.3215 dolara yükselerek, iki günde yüzde 1.5'in üzerinde kazanım kaydetti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Çin ve petrol şirketlerinin hisselerindeki yükselişin etkisiyle yüzde 1.08 yükseldi.

Çin'deki lokomotif hisseleri izleyen CSI300 endeksi yüzde 1.3 yükselerek dün kaydettiği yüzde 2 kazanımı artırdı.

DÖVİZ

Sterlin Avrupa Komisyonu'nun bugün parlamentoda yapılacak oylama öncesinde Brexit anlaşmasında değişiklikler yapılmasını kabul etmesinin ardından May'in parlamentonun onayını almaya daha da yaklaşabileceği spekülasyonuyla yükseldi.

Sterlin May'in AB'den Brexit anlaşmasında hukuken bağlayıcı güvenceler almasıyla 1.3290 dolara kadar yükseldi.

May, Brexit anlaşmasının revize edilmiş halini bugün parlamentoda yeniden oylamaya sunacak. Eğer anlaşma tekrar reddedilirse, milletvekilleri Çarşamba günü 29 Mart'ta anlaşma yapmadan ayrılmayı oylayacaklar ve bunu da reddederlerse Perşembe günü Brexit'iertelemeyi oylayacaklar.

Başlıca diğer para birimleri TSİ 1530'da açıklanacak ABD Şubat ayı enflasyon verisi öncesinde dar aralıkta işlem görüyor.

Dolar endeksi yatırımcıların riskli varlıklar almasıyla yüzde 0.2 düşüşle 97.056'ya geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)