E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar baskı kıskacından çıkamıyor---

Küresel piyasalar baskı kıskacından çıkamıyor

Küresel piyasalar baskı kıskacından çıkamıyor
22 Eylül 2021 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksinde yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 29.338 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 260 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz .

Evergrande, borsaya yaptığı açıklamada, 23 Eylül’de vadesi dolan faiz ödemesi için yuan cinsinden tahvil sahipleri ile anlaşmaya varıldığını duyurdu ancak ne kadar faizin ödeneceği ya da ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermedi.

IMF, Evergrande’ye ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini ve Çin'in Evergrande'nin problemlerinin sistemsel bir krize dönüşmesinden kaçınmak için araçlara sahip olduğunu bildirdi .

Japonya Merkez Bankası faizde değişiklik yapmadı, delta varyantının etkisi bölge genelinde yaşanan tedarik sıkıntılarını vurguladı.

İngiltere Başbakanı Johnson, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmede ticaret konusu ele alındı.

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyecek ve borç limitini askıya alacak geçici bütçe tasarısını onayladı.

SEC Başkanı Gensler, kripto para birimleri için uzun vadeli bir uygulanabilirlik görmediğini belirterek, yatırımcıları korumanın önemini vurguladı.

Taliban, BM mektup göndererek, Genel Kurul görüşmelerine katılma talebinde bulundu.

Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.

Fed Faiz Kararı bugün açıklanacak.

ABD ticaret yetkilisi bugün DTÖ başkanıyla görüşecek.

ABD Başkanı Biden bugün BM Genel Kurulu toplantısında sırasında Covid-19 Zirvesi düzenleyecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya'da Piyasalar gerilemeye devam etti. Piyasalarda Evergrande etkisi sürdü. Evergrande'nin borç sorunu ve şirketin yaşadığı likidite sıkıntısı piyasalarda ön planda kalmaya devam etti. Gözler Evergrande'nin Perşembe günkü kupon ödemelerinde olacak. Ödemeler yapılmazsa şirketin temerrüde düşecek olması ve global bir gayrimenkul krizi olabileceği beklentisi piyasalarda baskı oluşturdu.

Küresel piyasalar ayrıca Fed Toplantısına odaklandı. Dün başlayan toplantı bugün faiz kararı başlayacak. Faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına odaklanılacak. Piyasalar, varlık alım programı hakkındaki görüşlerde netlik arayacak.

BİST100 endeksi ise güne küresel piyasalara paralel olarak piyasalara paralel tepki alımları ile başlasa da gün içinde 1.385 seviyesine kadar geriledi. TCMB'nin faiz indireceği algısı yurtiçi piyasaları baskıladı. Perşembe günü faiz kararı açıklanana kadar 1.350 seviyesine kadar endekste geri çekilme görebiliriz.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler ile alakalı seans içerisinde pozitif haber OECD'den geldi. OECD, yüksek enflasyonun geçici olduğuna dair açıklamalarda bulunurken, Türkiye için büyüme tahminini de yukarı yönlü revize etti. OECD yayımladığı ara dönem ekonomik görünüm raporunda, Türkiye'nin 2021 yılı için büyüme tahminini %5,70'ten %8,40'a yükseltti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.500 - 1.522 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.503 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.702 artarak 619.557 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1527 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.513’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.480 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.513 ve 1.523 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.492 ve 1.480 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altında Fed günü!

Asya borsalarında kriz sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)