E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar ABD istihdam verisini bekliyor---

Küresel piyasalar ABD istihdam verisini bekliyor

Küresel piyasalar ABD istihdam verisini bekliyor
06 Şubat 2015 - 09:11 borsagundem.com

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklandı.

ABD'de dün açıklanan dış ticaret verilerinin ardından pay piyasaları yükseliş eğilimini sürdürürken, 10 yıl vadeli tahvil faizleri de yüzde 1,74'ten yüzde 1,83'e çıktı. Dün açıklanan dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde artarken, analistler değerlenen doların ihracatı olumsuz etkilediğini belirtiyor. Dow Jones endeksi verilerin ardından yüzde 1,20 artışla yaklaşık 4 haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, S&P 500 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,03 değer kazandı.

Analistler, son dönemde beklentilerin altında kalan makroekonomik verilerin ardından bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Avrupa tarafında Yunanistan'a ilişkin belirsizlikler ve Ukrayna'daki gerilim, gündemin en üst sırasındaki yerini koruyor. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın "Troyka ve politikalarına kesin bir biçimde son vereceğiz" açıklaması dikkati çekerken, AB ile görüşmelerden istenilen sonucun alınamamış olması nedeniyle ASE endeksi yüzde 3,4 değer kaybetti. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,05 değer kaybetti, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,09, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,15 yükseldi. 

Asya tarafında Japonya öncü ekonomik göstergeler verisinin artış kaydetmesinin ardından Nikkei 225 endeksi günü yüzde 0,82 yükselişle tamamladı. Çin'de Şanghay endeksi ise kapanışa yakın yüzde 2 değer kaybetti.

Yurtiçinde, TL varlıkları üzerindeki satış baskılarının hafiflese de devam ettiği görülüyor. Dün BIST 100 endeksi 1.500 puanlık bir bant içinde dalgalandıktan sonra günü yüzde 0,14 düşüşle 85.789 puandan tamamladı. Analistler, jeopolitik risklerin yanında yükseliş eğilimindeki petrol fiyatları ve faizler ile oynaklığı artan döviz kurlarının, Türkiye'nin "düşük cari açık ve enflasyon" hikayesi üzerindeki riskleri artırdığını bunun da TL varlıkları üzerinde baskı yarattığını tahmin ediyor.

BIST 100 endeksinin 85.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, yükselişlerde 88.000 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını, ABD'de açıklanacak istihdam verilerinin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)